Adele, acuzată de plagiat

Data publicării:
adele

Un omagiu adus unui cântec de acum 50 de ani sau un plagiat în toată puterea cuvântului? Este întrebarea al cărui răspuns este intens dezbătut pe rețelele sociale, acolo unde a fost observată și asemănărea.

La prima audiție, într-adevăr, se disting multe asemănări între cele doup melodii, dar orchestrațiile sunt diferite, notează BFM TV.

Cele două cântece, marcate de sentimente de nostalgie, abordează aceeași temă: a timpului care trece și a perspectivei asupra trecutului pe care o are cineva la momentul bilanțului.

Comparând versurile dintre cele două cântece, există, de asemenea, expresii similare, mai ales când artista britanică de 27 de ani reia cuvintele "When I Was Young" („Când eram tânăr” - n.r.), titlul sub care a circulat versiunea în engleză a cântecului lui Aznavour, Hier encore.

În ciuda criticilor și acuzațiilor emise în special pe rețelele sociale, Adele nu a reacționat la această polemică. O polemică ce fără îndoială nu va știrbi cu nimic din succesul interpretei melodiei Hello, care, de la ieșirea pe piață a noului său album, „25”, bate record după record. Numai într-o săptămână, Adele a vândut 3,38 de milioane de exemplare ale ultimului său album în Statele Unite.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri