Afaceri cu flori de sezon

Data publicării:
craciunite

Încă din luna mai, în sera pe care Laura Iacob o are lângă Oradea, au fost cultivate mii de crăciuniţe. Florile, care ajung la vârsta maturităţii la început de decembrie, au fost deja vândute în toată ţara.

Laura Iacob - proprietara serei: „Pentru acest sezon am avut în jur de 15 mii de bucăţi, dar acum mai avem în jur de 600-700 de bucăţi, am avut foarte multe comenzi, am livrat foarte mult în ţară.”

Ultima comandă va ajunge la destinaţie peste câteva zile. Plantele vor fi livrate la Râmnicu Vâlcea.

Discuţie între florăreasă şi clientă: "- Cu ce vă pot ajuta?

- Aş dori să cumpăr o crăciuniţă.

- Aceasta este singura care a mai rămas.

- E perfectă."

Simbol al sărbătorilor de iarnă, Crăciuniţele au fost cele mai căutate plante şi în florării.

Anita Nyulas - proprietara unei florării: „În această perioadă s-au vândut cel mai bine crăciuniţele, s-a epuizat tot stocul şi o să mai aducem, pentru că lumea tot mai cere.”

Clientă: „Este simbolul Crăciunului, se mai numeşte de altfel şi Steaua Crăciunului şi este o atenţie potrivită pentru mama mea.”

Plantele ascund şi o poveste specială. Se spune că Steaua Crăciunului sau Crăciuniţa era floarea pe care călugării mexicani o puneau în faţa altarului, iar frunzele se înroşeau pentru că erau atinse de Dumnezeu.

Adrian Derecichei - inginer horticol: „Sunt originare din Mexic şi primele legături cu sărbătoarea Crăciunului provin de undeva din secolul al XVII-lea. De fapt această floare decorează prin frunze care se colorează frumos, de culoare roşie sau, noi avem şi soiuri de altă culoare, galben, roz, alb.”

O Crăciuniţă pleacă din sere cu preţuri cuprinse între 5 şi 12 lei, însă în florării şi în magazine costă chiar şi dublu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri