Albumul pe care Lennon i-a dat un autograf asasinului său a fost scos la vânzare

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_349632620
Foto: Shutterstock

Albumul pe care John Lennon i-a dat un autograf asasinului său, cu câteva ore înainte de a fi împușcat la New York, a fost scos luni la vânzare la prețul de 1,5 milioane de dolari, potrivit casei Moments in Time.

shutterstock_349632620
Foto: Shutterstock

Exemplarul albumului 'Double Fantasy' a fost semnat de Lennon cu cinci ore înainte de a fi asasinat de Mark David Chapman, relatează EFE citat de Agerpres.

Legendarul membru al trupei The Beatles a murit în decembrie 1980 după ce a fost împușcat de Chapman, un fanatic care îl aștepta la intrarea în clădirea Dakota din New York.

Albumul a fost găsit într-o jardinieră a clădirii în care Lennon locuia cu Yoko Ono, vizavi de Central Park, potrivit casei care se ocupă de vânzare.

Pe coperta LP, lansat în acel an, apare John Lennon sărutând-o pe Yoko Ono, iar pe gâtul acesteia se vede autograful artistului care a compus hituri legendare precum 'Imagine'.

Albumul a ajuns în mâinile autorităților, devenind o probă folosită de Procuratură pentru a-l incrimina pe Chapman, care a fost condamnat la închisoare pe viață pentru această crimă.

Discul a fost apoi restituit persoanei care l-a găsit, cu un bilet de mulțumire, a precizat firma specializată în vânzarea de autografe, fotografii și documente istorice.

"Suntem încântați să aducem pe piață o piesă cu o asemenea încărcătură istorică", a declarat purtătorul de cuvânt al Moments in Time, Bob Zafian.

David Chapman, care în prezent are 62 de ani, își ispășește sentința pe viață la închisoarea de înaltă securitate Wende, din statul New York.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri