„Alice în Țara Oglinzilor”, în cinematografe

Data publicării:
alice

În noul film Disney- Alice în Ţara Oglinzilor, protagonista, interpretată de Mia Wasikowska, se reîntoarce în lumea din Underland cu gândul să-l salveze pe Pălărierul Nebun.

Producţia cu efecte speciale impresionante i-a strâns la un loc pe actorii: Johnny Deep, Anne Hathaway, Michael Sheen şi Sasha Baron Cohen.

Mia Wasikowska, actriță: „Alice este un personaj extraordinar. Are foarte multă încredere în ea şi în ce poate să facă.”

Anne Hathaway, actriță: „"Alice in Țara Oglinzilor" vine la 3 ani de la "Alice în Țara Minunilor" şi practic, Alice a devenit şefă. Ea se descurcă atât de bine, îşi îndelineşte toate visurile, face lucruri imposibile. Este ceea ce numim femeie modernă.

James Bobin, regizor: „Am crescut cu Alice, sunt englez şi părinţii, bunicii, toată lumea are cartea aceasta. Cele două cărţi, de fapt. Şi o ştiam pe Alice, ştiam ce vreau să devină şi îmi place cum Mia o interpretează pe Alice. Pentru că Mia este ..”

Un admirator al poveştii clasice, Jonny Deep a acceptat pentru a doua oară să fie Pălărierul Nebun, în timp ce Sasha Baron Cohen joacă rolul TIMPULUI, un personaj jumătate om, jumătate ceas.

Jonny Deep, actor: „Singura chiar singura persoana care ar fi putut să joace TIMPUL este Sasha Baron Cohen pentru atât de multe motive. Poţi să ai toate aşteptările din lume şi el să facă absolut invers şi este fantastic să poţi improviza cu el.”

Pentru efectele speciale au fost folosite peste 21 de ecrane albastre, care, puse unul lângă celălalt, ajung la aproape 30 de kilometri. La filmări au participat peste 1000 de figuranţi machiaţi şi îmbrăcaţi în costume speciale. Actriţa Helena Bonham Carter o interpretează pe Iracebeth, iar transformarea ei este demnă de Underland.

Helena Bonham Carter, actriță: „Este complet disproporţionat timpul în care joc, pentru că îmi ia mai mult să mă pregătesc. Cred că vreo două ore şi jumătate dura machiajul, am şi adormit în timpul acesta. Şi după ce e gata machiajul urmează costumele. Mă simt ca un copil, pentru că nu pot să mi-l pun singură....”

Melodia "Just like fire" asigură coloana sonoră a filmului şi îi aparţine cântăreţei PINK. Artista a lansat deja un videoclip, în care, timp de trei minute, îi ia locul lui Alice şi ajunge în Ţara Minunilor. În videoclip apare împreună cu fiica sa, Willow.

PINK, cântăreață: „E chiar mare lucru, am făcut o grămadă de lucruri, dar acesta este unul dintre cele mai grozave. Îl iubesc pe Tim Burton, iubesc toată ideea cu Alice, îl iubesc pe Jonny Deep şi pe Helena Carter...sunt atât de entuziasmată.”

"Alice în Ţara Oglinzilor" poate fi văzut în cinematografele din România din acest weekend, în format 3D, IMAX 3D şi 4DX, în varianta subtitrată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri