Artistul care a cântat pentru prima dată rock pe un stadion din America Latină a murit 

Data publicării:
Gustavo Cerati

 

(FOTO esnoticia.co)

Gustavo Adrián Cerati Clark, pe numele său complet, se afla în comă din mai 2010, în urma unui atac vascular cerebral suferit după un concert în Caracas, Venezuela. Cântăreţul era conectat la aparatele de respiraţie asistată şi suport vital din 2010. Vestea morţii a fost făcută publică de spitalul unde a fost internat, printr-o scurtă declaraţie, scrie Mediafax.

Soda Stereo sau, simplu, Soda, cum cei mai mulţi numesc trupa pe care Cerati a înfiinţat-o şi condus-o, şi-a dobândit celebritatea în anii 1980, în Spania şi America Latină, cu un stil pop-rock armonios, distinct şi imaginea elegantă care au diferenţiat-o clar de alte trupe latino rock ale acelei perioade şi a deschis drumul pentru noi trupe care abordau un gen muzical asemănător.

Cântăreaţa pop columbiană Shakira şi-a exprimat afecţiunea faţă de Cerati într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. "Gustavo, cel mai important cântec al nostru nu a fost încă scris. Te iubesc, prietene. Şi ştiu că şi tu mă iubeşti. Aşa cum m-ai învăţat, "voi folosi dragostea ca pe-un pod" ce ne va ţine împreună pentru totdeauna", a scris vedeta.

Născut pe 11 august 1959, Cerati, chitarist şi vocalist, a format trupa Soda Stereo cu basistul Yeta Bosio şi toboşarul Charly Alberti în 1982, în perioada în care regimul dictatorial militar al Argentinei începea să se prăbuşească în urma scurtului război cu Marea Britanie petru Insulele Falkland.

Cariera lui Gustavo Cerati s-a întins pe 30 de ani şi a fost recompensat cu multe premii ale industriei muzicale, inclusiv premii Grammy şi premii acordate de MTV, atât pentru activitatea cu trupa Soda Stereo, cât şi pentru numeroasele sale proiecte solo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri