Autoarea cărţilor ”Harry Potter” își îndeamnă fanii să nu ofere bani orfelinatelor

Data actualizării: Data publicării:
"Harry Potter & The Cursed Child" - Press Preview - Arrivals
Foto: Gulliver/Getty Images

Scriitoarea britanică J.K Rowling, autoarea cărţilor din seria ”Harry Potter”, i-a îndemnat pe admiratorii ei din lumea întreagă să nu mai ofere bani orfelinatelor, informează News.ro.

"Harry Potter & The Cursed Child" - Press Preview - Arrivals
Foto: Gulliver/Getty Images

Celebra romancieră şi filantroapă britanică, în vârstă de 51 de ani, a participat la o discuţie pe Facebook Live, organizată în beneficiul fundaţiei sale de caritate Lumos, cu scopul de a susţine cauza celor 8 milioane de copii din lumea întreagă care trăiesc în orfelinate.

În cadrul acelei discuţii, coordonată de DJ-ul şi prezentatoarea TV Lauren Laverne, scriitoarea J.K. Rowling a spus că, deşi persoanele care fac donaţii orfelinatelor au intenţii bune, ele contribuie, de fapt, la înrăutăţirea vieţilor acelor copii. 

”Toate studiile de specialitate sunt de acord cu un lucru: nu există un lucru mai rău pentru un copil decât să îl plasezi într-un orfelinat. Noi vrem să îi ajutăm pe copii şi acesta este un fapt onorabil şi admirabil. Dar, procedând astfel (donând în beneficiul orfelinatelor, n.r.), e posibil să le faceţi mai mult rău decât bine”, a declarat scriitoarea britanică.

Potrivit unui mesaj publicat pe site-ul fundaţiei Lumos, aproximativ 90% dintre copiii plasaţi în orfelinate nu se află în situaţii de a-şi fi pierdut ambii părinţi şi au fost cel mai probabil despărţiţi de familiile lor din motive care ţin de sărăcie şi discriminare.

Fundaţia de caritate înfiinţată de J.K. Rowling militează pentru reunirea copiilor care trăiesc în prezent în orfelinate cu familiile lor sau să fie plasaţi în sânul unor familii adoptive. De asemenea, fundaţia oferă sprijin programelor care luptă pentru rămânerea copiilor alături de părinţii lor, indiferent de situaţia financiară a acestora din urmă.

J.K. Rowling le-a cerut fanilor cărţilor din seria ”Harry Potter” să contribuie la salvarea copiilor din orfelinate: ”8 milioane de copii reprezintă un număr uriaş. E atât de greu să îţi imaginezi cu adevărat ce înseamnă asta - 8 milioane. Însă putem să rezolvăm această problemă. Da, e adevărat că avem nevoie de fonduri, dar trebuie să ne schimbăm modul de gândire. Dacă ne schimbăm modul de gândire, vom reuşi să salvăm multe vieţi”.

J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume, care a devenit celebră cu romanele din seria ”Harry Potter”. Această franciză literară include şapte volume, care au fost traduse în 67 de limbi şi s-au vândut în peste 450 de milioane de copii. Cărţile din această serie au stat la baza realizării a opt lungmetraje, care au generat încasări de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri