BIZIDAY. De ce vin străinii în România

Data publicării:
turism romania

În primele nouă luni ale acestui an, peste 7,2 milioane de turiști străini au venit, sau, mai bine zis, au trecut prin România. Numărul este cu 10% mai mare față de perioada similară a anului trecut dar nu toți turiștii sunt la fel.

Datele statistice arată că cei mai mulți turiști străini sunt din rândul nemților, israelienilor și italienilor. Doar din Germania au venit în țara noastră peste 200.000 de turiști, unii dintre ei dintre cei plecați, dar care încă mai au rude în România.

Parțial acesta poate fi cazul și al celor 160.000 de turiști veniți din Italia. Din Israel au venit chiar 130.000 de turiști, dar cel puțin o parte a acestora preferă România pentru că în Israel sunt interzise cazinourile. Împătimiți ai jocurilor de noroc în stil mare, aceștia sunt de regulă bogați, fac city-break-uri de câteva zile, în special în București, se cazează la hoteluri scumpe și lasă în urma lor o grămadă de bani.

Din Statele Unite au venit în primele luni 100.000 de turiști, dar, dacă vi se par puțini aflați că numărul lor este într-o explozivă creștere de aproape 50% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe lângă obiectivele turistice, străinii mai vin în România și pentru pachetele medicale sau stomatologice, semnificativ mai ieftine decât în vest. În România tarifele sunt chiar și cu 40-50% mai mici. În fiecare an, peste 7.000 de străini vin în țara noastră să-și trateze problemele dentare și lasă pentru asta între 1.500 și 2.000 euro de fiecare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri