Bonton: Bucureştenii care caută „comori”

Data publicării:
bucuresti 1

 

Bucureștenii se numără printre cei mai nemulțumiți europeni în ceea ce privește calitatea vieții în orașul în care traiesc, potrivit unui sondaj realizat la solicitarea Uniunii Europene. În studiu, au fost incluse 79 de orașe.

„Multe dintre clădiri lasă de dorit. Străzile, numai gropi,” spune o bucureşteancă.

„Totul este neglijat,” adaugă un trecător.

„ Pe mine mă deprimă, efectiv mă deprimă. Totul. Şi mizeria şi comportamentul. Am numai nemulţumiri, ”spune o bucureşteancă.

Ceea ce pentru unii este un motiv de pesimism, pentru alţii reprezintă, culmea, chiar farmecul oraşului.

Cornel Vlaiconi - inițiatorul proiectului: „Nu credem că putem schimba multe lucruri, dar putem să deschidem gustul altor oameni să privească Bucureştiul altfel. Să se plimbe... şi să se simtă bine în Bucureşti”

În urmă cu șapte ani, Cornel Vlaiconi a pus bazele unuia dintre primele bloguri despre București. A bătut oraşul la pas pentru a descoperi lucruri puțin cunoscute sau chiar ascunse de ochii trecătorilor. Mulți voluntari i-au urmat exemplul, iar astăzi primește ajutor de la oameni cu vârste cuprinse între 15 și 90 de ani, români stabiliţi în toată lumea.

După 7 ani de căutări, pasionaţii de istorie încă mai găsesc destule comori în Capitală.

Cornel Vlaiconi - inițiatorul proiectului: „Avem lucruri în istoria noastră, sunt în spatele nostru și dacă le vedem și dacă le apreciem și vedem că cei dinainte au făcut lucruri frumoase și le putem păstra, o să ne bucurăm și noi, o să se bucure și copiii noștri, o să se bucure mulți oameni în urma noastră. Cred că asta încercăm să facem.”

Descoperiţi farmecul ascuns al Bucureştiului, duminică, de la ora 17:30, la emisiunea Bonton.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri