Bulgaria, mai puţin atractivă pentru români de Crăciun

Data publicării:
balcic turism

De patru ani, familia Dobre îşi petrece Crăciunul în Bulgaria, la acelaşi hotel din Balcic, staţiune aflată la doar 60 de kilometri de graniţa cu România.

„Să zic adevărul? sunt prea sărac să merg în România, una la mână. Doi, ofertele de aici sunt variate, preţurile sunt mult mai mici decât la noi”, este motivația lor.

Pentru 60 de euro de persoană, românii spun că primesc tot ce şi-ar dori pentru aceste zile.

Personalul hotelului a învăţat de ani buni limba română, astfel că poate prezenta în detaliu meniul pentru seara de Crăciun.

Sarmale, este salată şi după este sspecialitatea Lotus cu carne la cuptor cu caşcaval şi garnitură şi după este tort şi mai multe surprize”, spune patronul unui hotel, Atanas Atanasov.

Cu toate astea, românii nu au pe deplin încredere în bucătarii din țara vecină.

Numărul românilor care petrec Crăciunul în Bulgaria este însă în scădere de la an la an. Patronul hotelului spune că, în 2004, atunci când şi-a deschis afacerea, avea 120 de oaspeţi din România, de Crăciun. Acum, sunt de patru ori mai puţini. Scăderea este confirmată şi de agenţiile de turism.

Crăciunul la bulgari s-a vândut anul ăsta puţin mai slab faţă de anul trecut, cam cu 15%”, spune Cristi Bărhălescu, agent de turism.

Mult mai mulţi români vor pleca de acasă spre ţara vecină de Revlion. Numărul celor care vor petrece noaptea dintre ani în Bulgaria a rămas la fel ca anul trecut. Românii preferă hotelurile de cinci stele din staţiunile Balcic, Nisipurile de Aur, Constantin şi Elena şi Bansko, unde plătesc pentru un sejur ultra-all inclusive în jur de 160 de euro de persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri