Călătorie cu Mocănița prin Bucovina

Data publicării:
mocanita bucovina

Învăluită în nori mari de abur, mocăniţa Huţulca de la Moldoviţa şi-a pus din nou motoarele în funcţiune şi a pornit pe Valea Argelului. Bătrânul trenuleţ le-a oferit turiştilor o călătorie de neuitat, printre brazii îmbrăcaţi cu zăpadă şi case tradiţionale din Bucovina.

Cei mai entuziasmaţi de locomotiva desprinsă parcă din cărţile de poveşti au fost copiii.

Am înţeles că sunt două rotiţe, o centrală şi iese mult abur!" , spune unul dintre ei.

- Cum a fost plimbarea?

- Foarte frumoasă.

- Ce ţi-a plăcut ţie cel mai mult?

- Mocăniţa, pentru că merge cu aburi.

Părerile adulților nu diferă:

O minunăţie, e pentru prima dată când venim, când venim iarna în zonă şi mersul cu Mocăniţa a fost prima experiență de genul acesta, e un sentiment extraordinar de plăcut, o întoarcere în timp”, spune o doamnă.

Peisajul nu l-am văzut că erau geamurile aburite. (Reporter: Și ce ați făcut?) Am băut ţuică şi ne-am încălzit de la lemne”, a mărturisit un călător.

La capătul celor 13 kilometri de plimbare, Mocăniţa a fost aşteptată de localnici îmbrăcaţi în costume populare, care le-au pregătit oaspeţilor cântece tradiţionale, tocană de vânat şi vin fiert.

Plimbarea cu Mocăniţa durează aproape trei ore, dus-întors şi costă costă 25 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii.

Ioan Popescu, mecanic de mocăniţă, explică: „Avem o locomotivă foarte bună, puternică, de 150 de cai putere. (...) Ea funcţionează şi cu cărbuni, şi cu lemne, dacă avem cărbuni buni nu trebuie să oprim pe traseu, dar la greutatea avută trebuia să mai oprim o dată să alimentăm cu lemne”.

Mocăniţa de la Moldoviţa va fi pe şine până duminică, dar îşi va reporni motoarele în perioada sărbătorilor pascale şi la vară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri