Castelul Corvinilor, reprezentat la un târg internaţional de turism cu o aplicaţie ce permite un tur virtual

Data publicării:
castelul-corvinilor

 

FOTO castelulcorvinilor.ro

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi reprezentat la Târgului Internaţional de turism „Swiss International Holiday Exhibition”, care va avea loc în perioada 31 octombrie - 2 noiembrie la Lugano, în Elveţia, cu o aplicaţie pentru smartphone care permite un tur virtual, potrivit Mediafax.

Aplicaţia, special dezvoltată de o companie românească pentru acest eveniment, este pusă gratuit la dispoziţia vizitatorilor târgului, care vor scana un cod QR vizibil pe materialele promoţionale cu castelul şi vor avea parte de un tur virtual.

Reprezentanţii Castelului Corvinilor speră că vizualizarea muzeului din Hunedoara de către vizitatorii târgului de turism din Elveţia va aduce mai mulţi turişti străini în zonă.

În afară de materialele promoţionale de pe care vizitatorii târgului pot scana un cod QR pentru a face un tur virtual, la standul organizat special pentru prezentarea Castelului Corvinilor din Hunedoara va fi expusă şi o machetă 3D a monumentului istoric.

În primele nouă luni ale anului, peste 200.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor (Hunedoara), cu 40 la sută mai mulţi faţă de perioada similară din 2013, directorul muzeului castelului, Constantin Sorin Tinca, spunând că ar mai fi nevoie de investiţii de aproximativ 60 de milioane de euro.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus de curând pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinaţii de vacanţă din România, în baza voturilor primite de la turiştii care l-au vizitat.

Anul trecut, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus în topul palatelor de poveste, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Castelul Corvinilor a găzduit mai multe producţii cinematografice (filme artistice, documentare şi clipuri publicitare), între care şi pelicula „Ghost Rider 2”, cu Nicolas Cage în rolul principal.

De la an la an, tot mai mulţi turişti vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara, în 2013 monumentul istoric fiind vizitat de aproximativ 300.000 de turişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri