Castelul inspirat din „Albă ca Zăpada”, în Sibiu

Data publicării:
castel alba ca zapaa sibiu

Dar câţi dintre voi ştiu că pe Valea Porumbacului, în judeţul Sibiu există un castel exact ca în povestea fraţilor Grimm?

Gabriela şi Răzvan sunt doi bucureşteni care au renunţat la confortul din capitală şi au investit toată energia, dar şi toţi banii în visul lor - să trăiască la munte, într-un castel unic în Europa, la care sunt aşteptaţi toţi copiii cu chef de joacă.

Nu au sânge albastru dar locuiesc într-un castel. Este povestea unor oameni curajoşi care şi-au vândut locuinţa din Bucureşti şi au investit totul într-o idee pe care nimeni nu a mai avut-o până acum.

Gabriela şi Răzvan sunt doi părinţi cu iniţiativă. După ce şi-au vândut casa din Bucureşti au plecat în provincie, lângă Sibiu, împreună cu fiul lor, Sebastian şi cu... Azorică. Acolo, spun ei, au găsit locul potrivit pentru a transforma visul lor în cel mai frumos loc din România. Un castel de poveste, construit cu materiale eco.

-De unde ideea să construiţi un castel? Nu era mai uşor să facţi o casă?

-Într-adevăr, era mai uşor să faci o casă, dar noi ne-am dorit dacă tot ne schimbăm viaţa şi plecăm din Bucureşti şi ne mutăm aici, să facem altceva faţă de ce există la ora actuală în România. Şi credem că am reuşit. Ne-am dorit o casă de poveste şi zicem că a ieşit o casă de poveste, spune Răzvan Vasile.

A fost inspirat din Albă ca Zăpada”, spune Sebastian Vasile.

-De cât timp a fost nevoie ca ideea să se transforme în proiect şi proiectul în ceea ce vedem noi aici?

-Ne dorim o poveste de mult timp, cumva în ultimii doi ani s-a materializat ceea ce vezi aici, în martie 2014 am pornit cu construcţia castelului.

-Cum reacţionează oamenii care văd unde locuiţi?

-Noi momentan nu locuim aici, în curând vom locui, dar pot să spun că toată lumea care vine face wow, pentru că sunt înnebuniţi de această căsuţă şi toţi au spus că aşa ceva nu au văzut până acum şi îşi doresc să reuşim să o terminăm cât mai repede.

Până acum, soţii Vasile au investit în visul lor peste 250.000 de euro, adică toţi banii obtinuţi din vânzarea casei din Bucureşti, plus toate economiile. De aceea, spun ei, sunt şi foarte pretenţioşi. Au schimbat cinci arhitecţi dar castelul de pe Valea Zânelor a ieşit până la urmă, aşa cum l-au visat.

Castelul din judeţul Sibiu nu este doar un loc de poveste din România frumoasă. Răzvan spune că aici vor lucra cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. În plus, producătorii locali vor fi încurajaţi să îşi expună bucatele tradiţionale.

Noi credem că acest castel va ajuta comunitatea locală pentru că noi ne dorim să luăm produse locale şi să le comercializăm . Deja am discutat cu oamenii din zonă şi i-am rugat să găsească diferite produse pe care noi să putem să le vindem. Vom avea şi un gift shop, unde oamenii îşi vor putea vinde aceste produse . Omul care vine la noi să poată să îşi ia pentru acasă”, spune Răzvan Vasile.

-Aţi dat vreo petrecere care să fi durat trei zile şi trei nopţi? Aşa ca-n poveşti?

-Încă nu dar speram că o să dăm . Am avut vara trecută un picnic, organizat pentru un client de-al nostru care şi-a dorit ca oamenii care vin aici, era un autocar de bloggeri şi au fost atât de încântaţi, nu ştiau unde vin, ce mănâncă şi au fost atât de încântaţi încât nu mai vroiau să plece. Se duceau la Cluj, la Untold.

-Cum îţi imaginezi tu că o sa fie?

-Foarte frumos, multi turişti.

Gabriela şi Răzvan vor ca până la sfârşitul acestui an să dea cel puţin o petrecere. Exact ca-n Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici. Foştii bucureşteni şi-au propus să trăiască la castelul lor până la adânci bătrâneţi, iar pe post de oaspeţi îi aşteaptă pe toţi cei care vor să facă poze la Valea Zânelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri