Cât costă o vizită la dentist cu copilul 

Data publicării:
vizita dentist copil

În general, în cabinetele private, prima vizită la dentist este una de împrietenire. Copilul intră în contact cu specialistul, vizitează cabinetul, este consultat şi se stabileşte starea de sănătate a danturii.

Costul unei astfel de consultaţii variază între 40 şi 100 de lei. Dacă dentistul descoperă carii pe dinţii de lapte, în următoarele şedinţe acestea trebuie plombate pentru a nu afecta dantura permanentă.

Preţurile pornesc de la 50 de lei, iar în cazul dinţilor definitivi rezolvarea unei carii ar putea costa chiar şi 250 de lei. Unii medici recomandă sigilarea molarilor pentru evitarea apariţiei unor astfel de probleme.

Procedura costă de la câţiva zeci lei în sus pentru un dinte. Pentru ca micul pacient să stea liniştit în cazul unor lucrări mai complexe, dentistul poate folosi inhalosedarea.

Procedura va creşte factura finală cu cel puţin 100 de lei.

Dacă mai adăugăm şi un periaj profesional şi o detartrare, mai plătim încă 100 de lei, cel puţin. Unele cabinete private acceptă şi plata în rate sau au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar parte din lucrări pot fi decontate.

Dacă dinţişorii nu au nevoie de intervenţia dentistului vă puteţi considera norocos. Următoarele vizite se recomandă să fie făcute la 6 luni şi costă în jur de 50 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri