Ce facem când o persoană nu ne răspunde la salut, în mod repetat

Data publicării:
saluteticheta

Cum procedăm atunci când salutăm o persaană de mai multe ori şi această persoană nu ne răspunde la salut de la fel de multe ori? În cazul în care această persoană este un coleg de serviciu şi este pe acelaşi statut cu noi, o funcţie similară cu funcţia pe care o ocupăm noi, putem inclusiv să avem o lămurire cu persoana şi să o întrebăm dacă poate am lezat-o, am supărat-o cu ceva. O persoană educată este persoana care beneficiază de o asemenea dezvoltare personală, încât are capacitatea de a-şi negocia şi manageria şi rezolva conflictele.

Putem să facem asta dacă suntem pe acelaşi palier de job, de funcţie. În cazul în care noi suntem aici şi persoana pe care o salutăm în mod repetat şi nu ne răspunde este superior ierarhic, nu îi vom spune niciodată „Şefule, dar de ce nu mă saluţi înapoi când eu îţi spun bună ziua?” Nu, în niciun caz.

Dacă persoana evită să răspundă la salut şi este inferior ierarhic îi vom spune: „Ştiu că ne-am întâlnit de mai multe ori în această zi, aş prefera să ne salutăm, dacă nu aveţi nimic împotrivă, de fiecare dată”.

De ce să folosim o formulă de politeţe cu persoanele care ne sunt subalterni? E foarte important, pentru că suntem cu toţii oameni.

Chiar dacă ceilalţi ne servesc interesele, nu înseamnă că ne sunt sclavi, nu înseamnă că merită să ridicăm tonul la ei, nu înseamnă că merită să ne răzbunăm pe ei, să îi agresăm. Între două persoane educate, orice conflict ar exista, merită şi este foarte uşor să fie dezamorsat şi el poate să fie dezamorsat foarte simplu cu un bună ziua.

În concluzie, fie că se află în zona personală, fie în cea profesională, vom continua să salutăm persoana care nu ne răspunde la salut până când vom remedia aceast aspect şi persoana poate chiar ne va îmbrăţişa şi ne va spune „bună ziua”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri