Cea mai citită scriitoare din online

Data publicării:
scriitoarea

Georgiana Sandu a aşternut pe hârtie primele poveşti pe când avea 16 ani. Scria compuneri care impresionau profesorii de la şcoală şi, după ce a scris prima carte, a descoperit un site destinat scriitorilor din întreaga lume. Nu a stat mult pe gânduri şi a publicat aici cartea. Mai întâi, în limba română.

Când au văzut succescul, administratorii site-ului au publicat variante în limba engleză, spaniolă şi în franceză. „Dangerous Love” prezintă drama prin care trece o tânără după ce părinţii ei se despart. La început a avut un număr mic de vizualizări, doar câteva sute, însă, după an a a juns la 4,2 milioane de cititori şi ocupă locul 1.

Georgiana Sandu, scriitoare: „Nici acum nu îmi vine să cred. Mi se pare ireal, adică la început eram un simplu cititor printre ei, îi lăudam pe ei, mi se părea uimitor şi acum mă laudă ei pe mine”.

Daniel Botea, blogger: „Trebuie să fie pe o temă care să atingă. S-ar putea să fie ceva care nu a mai fost scris. Dacă vii cu ceva nou şi eşti primul pe o anumita nişă atunci toată lumea se raportează la tine”.

De-a lungul timpului, profesorii au fost cei care au încurajat o să scrie. Ortansa Stănescu, director Liceul Economic Slatina: „Era un elev model pot să spun, silitor şi foarte cuminte, care respecta şi impunea respect. A avut tot sprijinul doamnei profesor Trifan Dana, profesoara de limba română”.

Deocamdată, tânăra scriitoare nu îşi permite să publice şi pe hârtie. Însă dacă ar face-o, ar avea succes, cred specialiştii.

Sandu Ilie, directorul unei edituri din Slatina: „Această tânără dacă îşi va publica acea carte va avea un succes foarte mare. Eu care mai am de-a face cu tinerii, am câţiva tineri care s-au lansat prin publicarea unor cărţi chiar cu tiraj mai mic”.

Site-ul unde tânăra a descoperit gustul succesului reprezintă cea mai mare comunitate de cititori şi scriitori din lume, cu zeci de milioane de utilizatori şi 100 de milioane de cărţi. Este o platormă online lansată în 2006, destinată cărţilor în format electronic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri