Cel mai scump apartament din Capitală, în valoare de 1 milion de euro, a fost vândut

Data publicării:
pent 2

De la înălţimea etajului al 19-lea, penthouse-ul din zona Arcului de Triumf domină Bucureştiul. Nu este doar de zece ori mai spaţios decât un apartament cu trei camere obişnuit, dar oferă proprietarului un răsfăţ pe măsura preţului: piscină, saună, sală de fitness şi grădină. Şi vecini celebri. Este același complex imobiliar unde are un apartament și Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, care a platit 300.000 de euro pentru un apartament de 127 de metri pătrați.

Penthouse-ul de un milion de euro era scos la vânzare de doi ani. Firma care l-a construit este în insolvenţă şi a lăsat din preţ 300.000 de euro. Noul proprietar nu a vrut să îşi facă publică identitatea, dar profilul lui nu este greu de ghicit.

„Antreprenori sau manageri în multinaționale, nu neapărat doar expați. Majoritatea sunt oameni de afaceri români”, spune Andreea Cionca-Anghelof, reprezentantul casei de insolvență.

Piaţa apartamentelor de lux dă semne că s-ar dezgheţa. Mai mulţi oameni de afaceri au fost interesaţi de un duplex de o jumătate de milion de euro, cinci camere întinse pe 400 de metri pătraţi.

La nivelul al doilea al duplexului avem piesa de rezistență a apartamentului: o terasă cu o minipiscină și o jardinieră”, spune Monica Braia, reprezentant vânzări.

Şi în oraşele mari din ţară apartamentele de lux devin tentante pentru antreperenori.

Am resimțit o creștere a cererii în piață pe segmentul rezidențial premium. Există un apartament în imobilul în care ne aflăm, un apartament de tip penthouse al cărui preț de vânzare este de 350.000 de euro”, spune Horia Halmagi, consultant imobiliar.

În centrul Transilvaniei, la Cluj-Napoca, întâlnim o altă ofertă. 350.000 de euro pentru un impresionant apartament dintr-o zonă de vile. Are 210 metri pătrați, trei camere, două bai şi se întinde pe două etaje. Locuinţa luxoasă este amenajată cu sticlă, lemn exotic și piatră. Nici dotările nu sunt de neglijat. O mică piscină, șemineu, mobilă din Italia, bucătărie realizată din sticlă de Murano și tapet cu cristale Swarovski.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri