Cetate inaugurată sâmbătă, închisă duminică

Data publicării:
cetate

A fost sărbătoare sâmbăta trecută la Severin. După 6 ani de lucrări, Cetatea Medievală a primit primii turişti. Şi ultimii! 24 de ore mai târziu a fost închisă pentru că nu există nimeni care să-i îndrume pe vizitatori.

Dezamăgirea cea mai mare o trăiesc, evident, turiştii. Gerald a venit din Austria şi spera să se bucure de frumusețile cetăţii medievale: „Voiam să o văd, să merg înăuntru, să fac poze, să văd ce este în interior, dar este închisă! Poate data viitoare când ajung în România”.

Edilii n-au deloc veşti bune. Turiştii ar mai trebui să aştepte cel puţin până la sfârşitul anului pentru a fi primiţi în cetate de ghizi profesionişti.

Constantin Gherghe, primarul orașului Severin: „Proiectul de finanțare europeană nu includea personalul necesar, doar construcția în sine şi ea este gata. Deci nu mai sunt necesare lucrări la construcția ei? Se lucrează la fântâna de jos, ăla este bonus din partea constructorului pentru cetățenii orașului”.

Totuşi autorităţile au decis ca Cetatea Medievală să se poată vizita doar în weekend. Turiştii vor fi însă pe cont propriu - nimeni nu le va da detalii despre monument.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri