Cetatea Alba Iulia, a doua cea mai vizitată destinație turistică din România

Data publicării:
Alba-Iulia-foto-by-Craiu-25-1024x441

Schimbul de gardă din cetatea Alba Carolina este unul dintre motivele pentru care peste 300.000 de turişti din toată lumea vin aici în fiecare an. Soldaţii mărşăluiesc în uniforme care le imită perfect pe cele din secolul al XVIII-lea, o încântare pentru vizitatori!

Paul e din Marea Britanie şi a venit special să vadă cetatea de la Alba Iulia: „Sunt în vacanţă. Cetatea este foarte frumoasă, foarte interesantă. Sunt atât de multe lucruri de văzut şi oriunde mă uit e ceva diferit de văzut. Arhitectura şi clădirile sunt toate foarte diferite”.

Sunt din Franţa şi sunt pentru prima oară în Alba Iulia. Acest oraş este foarte frumos, mi-au plăcut foarte mult soldaţii din gardă”, a spus un turist din Franța.

E un oraş foarte frumos. Ne place, ne place, ne place. Ne-a plăcut centrul vechi, toate poveştile vechi despre oraş şi bineînţeles ne-au plăcut soldaţii şi caii”, a adăugat o turistă din Israel.

Tur virtual Cetatea Alba Carolina

Recomandările făcute de turiştii care au vizitat zona au adus Cetatea din Alba Iulia pe locul doi într-un top al destinaţiilor din România, pe renumitul portal Trip Advisor.

Claudiu Chindriş, ghid turistic: „Avem turişti din cele mai îndepărtate colţuri, chiar zilele trecute am avut un grup din China”.

Catedrala Reîntregirii Neamului, Catedrala Catolică, Muzeul Naţional al Unirii, Sala Unirii, Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan sau statuia lui Mihai Vitezul sunt cele mai cunoscute obiective turistice din zonă. Senzaţie printre turişti fac însă reprezentaţiile trupelor care reconstituie istoria şi spectacolul gărzilor.

În fiecare zi turiştii pot vedea, în Cetatea Alba Carolina, un ceremonial unic în ţară, ceremonialul schimbului de gardă”, relatează Alexandra Tuhuţ, reporter Digi24.

Cetatea Alba Carolina se întinde pe 120 de hectare. Construcţia edificiului a început în 1715, după planurile arhitectului italian Giovani Morando Visconti şi a durat 24 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri