Cinci maimuțe au evadat de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

Data publicării:
Macaci

Cele cinci maimuţe au fost mutate, acum trei săptămâni, într-o cuşcă nouă de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Îngrijitorii nu au verificat cu atenţie locul, iar animalele au găsit o spărtură în gard şi, curioase, au plecat în explorare și au ajuns în pădurea de la marginea oraşului.

Dispariţia lor nu a fost sesizată de angajaţii parcului zoo, ci de angajatul unei firme pe lângă care au trecut. Două dintre maimuţe au fost capturate la sfârşitul săptămânii trecute.

Într-o dimineață veneam la serviciu, eram cu un coleg de muncă, și când ne uităm acolo, înainte să intrăm la birouri, niște maimuțe. Nu știu, este o senzație nasoală. Junglă, ne-am speriat în prima fază”, spune un bărbat.

Mâncau de pe acolo de prin cartoane și am sunat la poliție, pompieri, orice, dar nu a venit nimeni să le ia. Să vină cineva să le ia, ca mor, săracele, spune altcineva.

De trei săptămâni, îngrijitorii încearcă să le aducă înapoi în Grădina Zoologică. Două dintre maimuţe au fost capturate la sfârşitul săptămânii trecute. În libertate au rămas doi adulţi şi puiul.

„Pentru securitatea lor și pentru bunăstarea lor, cred că ar fi bine să fie duse înapoi în gradina zoologică”, spune o femeie.

Reprezentanţii Grădinii Zoologice nu au vrut comenteze evadarea primatelor şi nu vorbesc nici despre măsurile pe care le iau pentru a le aduce înapoi. 

Îngrijitorii se chinuie să le prindă şi pe celelalte trei, mai ales că macacii pot avea un comportament imprevizibil dacă se simt în pericol. Maimuţele adulte au fost donate de un parc din Ungaria, iar puiul, în vârsta de un an, s-a născut la Târgu Mureş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri