Cine sunt copiii care au cântat alături de Roger Waters pe scena The Wall

Data publicării:
mihnea

Roger Waters a cerut organizatorilor să fie acompaniat de un cor de copii pentru cea mai cunoscută piesă a trupei Pink Floyd şi, de altfel, cea mai aşteptată piesă a evenimentului.

Este o tradiție, în spectacolele The Wall, ca refrenul melodiei „Another Brick in The Wall” să fie interpretat alături de copii din ţara gazdă. România nu a făcut excepție și, în urma unui concurs, au fost declarați câştigători copiii de la Şcoala Gimnazială de Arte numărul 5, din Bucureşti.

Cei cinsprezece au vârste cuprinse între 10 şi 15 ani şi studiază muzica de la 6 ani. Cei mai mulţi dintre ei au participat deja la mai multe olimpiade şi concursuri instrumentale internaţionale. Printre ei este şi Mihnea Stroe, un băiat de 12 ani.

„M-am apucat de muzică acum patru ani, când am văzut că o prietenă de-a mea știe să cânte la pian. Şi m-am gândit că este foarte frumos să-ți exprimi sentimentele în felul ăsta”, spune Mihnea Stroe.

Anunţul că va cânta alături de faimosul Roger Waters l-a luat prin surprindere. Dar fericirea a fost cu atât mai mare cu cât întreaga familie este fan al formatiei Pink Floyd.

Copiii s-au pregătit intens, ore în sir, la şcoală, dar şi acasă. Ultimele repetiţii au fost făcute pe imensa scenă The Wall, cu câteva ore înainte de concert.

Cei 15 mici artişti au urcat rând pe rând pe scena amenajată în Piaţa Constituţiei, iar reprezentaţia lor a smuls ropote de aplauze.

Am așteptat clipa asta de mult. Am repetat, de câteva ori acasă, de câteva ori cu grupul și acum, pe scenă, de câteva ori înaintea concertului”, spune Mihnea Stroe.

La spectacolul suținut de Roger Waters în Bucureşti au participat mai bine de 50.000 de oameni veniți din întreaga ţară, dar şi de peste graniţă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri