Cluj-Napoca, în top 5 orașe din Europa recomandate turiștilor americani

Data publicării:
cluj napoca

Principalul obiectiv pe care turiştii sunt sfătuiţi să îl viziteze când ajung la Cluj-Napoca e Bastionul Croitorilor. Ridicat în secolul al XV-lea, acesta apăra odinioară colțul de sud-est al orașului.

Pe lista atracțiilor din Cluj sunt și Biserica Sfântul Mihail, Teatrul Național și Piața Unirii. Oraşul e destinaţia ideală şi pentru cei care vor să se distreze.

Vorbim despre peste 3.500 de activități și evenimente care au avut loc în cadrul programului de 365 de zile. De la premiere precum prima piesă de teatru ce a avut loc în aer liber la Cluj-Napoca prima dată în istoria Teatrului Național. Și până la premiere precum Dinner in The Sky a fost o nebunie întreagă, în care zece cupluri s-au căsătorit la 50 de metri altitudine”, spune Diana Apan, purtător de cuvânt al Federației Share.

În 2015, numărul turiștilor care au vizitat Cluj-Napoca a depășit un milion. Iar mulţi dintre ei au fost străini, veniţi chiar şi din Taiwan.

Pentru mine, care nu sunt din Europa, simt prin cultură și faptul că sunt mai multe biserici, că oraşul este dinamic şi oamenii sunt foarte prietenoşi”, spune un turist.

„Vorbim despre o creștere a numărului de turiști în mod oficial de peste 21% față de anul 2014”, spune Diana Apan.

În noiembrie 2015, Clujul a fost recunoscut ca obiectiv turistic important în Europa și de publicația americană USA Today.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri