COLORAREA SE FACE MANUAL. Fotografii unice în Europa, chiar în Centrul Vechi

Data publicării:
12112012 20foto-33082

Mesajul „Fotografii după chipul şi asemănarea ta" afişat lângă o uşă roşie avertizează vizitatorul că a ajuns într-un loc special.

FotoCabinetul din Centrul Vechi îmbie pe oricine îi calcă pragul să facă un pas afară din cotidian. Priviri, zâmbete, fotografii de poveste - toate acestea colorate manual.

Înainte a fi fotografiat, clientul trece printr-un adevărat ritual: stă la ceai cu maestrul Ciocan, care încearcă să-l descopere.Mai ales doamnele trec pragul atelierului de fotografie. Îşi doresc să păstreze peste timp dovada frumuseţii trecătoare. Maestrul alege pentru fiecare costumul potrivit.

„Nu poţi să pui orice lumină, orice haină pe orice om. Imagina asta e ca o haină care trebuie să-i pice bine omului”, explică Eugen Ciocan, Maître Photographe de la Belle Epoque>

Colorarea fotografiilor se face selectiv, procedeu care durează între 2 şi 4 ore

„Când am făcut fotocabinetul, nu am avut nici cea mai vagă idee că aş putea fi singurul care mai ţine în viaţă o veche tehnică fotografică, şi anume colorarea manuală”, subliniază Eugen Ciocan.

Ca să realizeze fotografiile ce păstreză patina timpului, maestrul foloseste tuşuri cumpărate din Occident. În România nu se mai există şi se găsesc tot mai greu şi în străinătate. Tocmai de aceea, ca să-şi ducă arta mai departe, maestrul şi-a făcut rezerve pentru următorii 30 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri