Concurs de motoparapante, la Timișoara

Data publicării:
zboara puiule zboara

Liberi ca păsările cerului, așa se simt piloții care zboară cu motoparapantele, de fiecare dată când sunt în aer. Alin Simiuc simte că prinde aripi de aproape un an. Deja a experimentat senzaţia de 12 ori.

Alin Simiuc, pilot: „Libertate. Libertate și peisaj. De anul trecut fac acest sport, am revenit după o perioadă de pauză și îmi place adrenalina.”

Piloții înscriși la concursul organizat lânga Timişoara au avut multe probe. Profesioniștii au facut slalomuri în aer, iar cei aflați la început s-au înscris la probele care cereau precizie la aterizare.

Reporter: Ce v-a determinat să începeți acest sport?

Sorin Lupulescu, pilot: Plăcerea de a zbura.

Reporter: Este un sport costisitor?

Sorin Lupulescu, pilot: Foarte. Echipamentul e foarte scump.

Mai exact, un astfel aparat de zbor costa între 3.000-5.000 de euro. Consumul de combustibil în schimb nu este foarte mare. O motoparapantă consuma 2-3 litri la un zbor.

Ionuț Riteș, organizator: „Sportul acesta a început în România în urmă cu zece ani și a prins o amploare deosebită. Este sigur, aparatele sunt ușor de întreținut, se învață relativ repede zborul cu paramotorul.”

Competiția este la a cincea ediție. La eveniment au participat piloți cu vârste între 12 și 60 de ani de la Timișoara, București, Sibiu şi Brașov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri