Confesiunile prințesei Diana, despre presupusa relație cu bodyguardul ei: „S-a aflat, a fost dat afară şi apoi a fost omorât”

Data publicării:
lady-diana

Confesiunile prinţesei Diana despre căsnicia eşuată cu prinţul Charles vor fi difuzate pentru prima dată la o televiziune din Marea Britanie, Channel 4, pe 6 august, în ciuda dezaprobării fratelui ei, Earl Spencer, informează AFP.com, citat de News.ro.

Documentarul "Diana: In Her Own Words" va fi difuzat cu câteva săptămâni înainte de a se împlini 20 de ani de la moartea prinţesei Diana, deşi fratele ei, Earl Charles Spencer, s-a opus acestei difuzări, potrivit Mail on Sunday.

Înregistrările, realizate de profesorul de dicţie al prinţesei de Wales, Peter Settelen, o surprind pe aceasta vorbind despre căsnicia ei lipsită de iubire cu prinţul Charles şi despre relaţia lui cu Camilla Parker Bowles, care în prezent îi este soţie. Filmările au fost făcute la Palatul Kensington, în 1992-1993, în preajma despărţirii prinţesei Diana de prinţul Charles.

În documentar, prinţesa Diana mai vorbeşte despre problemele sale cu bulimia şi despre o relaţie romantică cu un bărbat misterios, care ar fi fost bodyguardul ei, Barry Mannakee, care a decedat într-un accident de motocicletă.

”La vârsta de 24 de ani, m-am îndrăgostit nebuneşte de cineva care a luat parte la tot ceea ce am trăit. S-a aflat, a fost dat afară şi apoi a fost omorât. Aceasta a fost cea mai grea lovitură din viaţa mea”, a spus prinţesa Diana în documentar. 

Înregistrările au fost difuzate în Satele Unite ale Americii în 2004 şi sunt disponibile pe internet, dar nu au fost difuzate niciodată în Marea Britanie. 

Apărându-şi decizia de a difuza înregistrările, Channel 4 a transmis că documentarul este un material istoric important.

”Acest portret unic al prinţesei Diana îi oferă o voce, într-un timp când naţiunea va reflecta la viaţa şi moartea ei”, au transmis reprezentanţii televiziunii.

Dintre cele 12 înregistrări care au fost realizate, Peter Settelen deţine doar şapte, în urma unei lupte juridice, după ce acestea au fost găsite de poliţie în timpul unei percheziţii în 2001, la casa majordomului prinţesei Diana, Paul Burrell. Nu se cunosc locul în care se află şi conţinutul celorlalte cinci înregistrări.

Avocatul lui Peter Settelen, Marcus Rutherford, a spus că clientul său a fost reticent în privinţa prezentării înregistrărilor.

”Însă, acum, aproape de împlinirea a 20 de ani de la decesul ei, când toată lumea, inclusiv proprii ei copii, vorbesc despre ea, el (Peter Settelen, n.r.) îşi doreşte ca Diana să poată vorbi în numele ei”, a spus avocatul pentru ziarul The Sunday Telegraph.

Penny Junor, biograf al familiei regale, a declarat că fiii prinţesei Diana, prinţii William şi Harry, nu şi-ar dori ca aceste înregistrări să mai fie difuzate vreodată, pentru că le face rău. ”Aceasta este încă o modalitate de a o exploata pe Diana”, a spus autoarea. 

Rosa Monckton, una dintre cele mai apropiate prietene ale prinţesei Diana, a spus, la rândul ei, că este ”absolut dezgustător” faptul că aceste înregistrări vor fi difuzate.

Prinţesa Diana, prima soţie a prinţului Charles, a murit la vârsta de 36 de ani, pe 31 august 1997, după ce limuzina în care se afla alături de iubitul său, Dodi al-Fayed, s-a izbit de un parapet într-un pasaj din Paris.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri