CONSILIER DE ETICHETĂ. Ce facem când nu ni se aduce restul?

Data publicării:
karina nagy

„Depinde foarte tare în ce conjunctură suntem şi care este statutul pe care îl avem în această situaţie. Pentru că dacă statutul nostru este unul foarte înalt şi vrem să dăm bine faţă de persoana cu care ne aflăm în acea situaţie, cu siguranţă nu vom pretinde restul şi vom părea acest mare Mecena sau această erudită doamnă care pur şi simplu nu face scandal pentru acel mărunţiş pe care poate să-l primească.

În schimb, dacă suma este una destul de mare şi poate câteodată reprezintă mai mult de jumătate din cât am plătit pentru serviciul respectiv, desigur că vom cere chitanţa, vom cere bonul persoanei care, tocmai, nu are ce să facă decât să ne aducă o dovadă a plăţii pe care am efectuat-o.

În schimb, se pot întâmpla situaţii în care chelnerul sau persoana care trebuie să aducă restul efectiv nu recunoaște faptul că i-am oferit acea bancnotă și că într-adevăr ni se cuvine acel rest pe care noi îl pretindem. În niciun caz o persoană extrem de manierată nu va face un scandal din treaba asta, dar a doua oară când dorim să adresăm aceeași locație și să solicităm același serviciu, din partea acelorași persoane sau aceleași echipe, ar fi bine să ne orientăm pentru un alt furnizor de servicii”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri