Crăciun pentru vegetarieni

Data publicării:
vegetarieni

Aici avem cârnăciori din chia și nucă, avem salată raw, varianta negătită, salată boef din curdități cu maioneză vegetală”, arată o bucătăreasă.

Aşa arată varianta vegetariană a meniului de Crăciun. Bucătarii constănţeni care s-au specializat în produse vegane sunt asaltaţi de comenzi în perioada sărbătorilor.

Reporter: Ce pregătiți acolo?

Bucătăreasă: O salată tip boeuf dar este raw, deci totul este crud.

Reporter: Ce conține?

Bucătăreasă: Mazăre, țelină, morcov, păstârnac și ardei roșu.

Cele mai vândute sunt platourile cu alimente calde: sarmalele în foi de varză umplute cu caju, nucă și legume, cârnații cu chia și nucă, dar și drobul cu rădăcinoase, nuci și semnințe.

Mâncăm numai vegan de un an jumate și cam tot ce trebuie la masa de Crăciun: sarmale, drob, niște mici de chia, prăjituri.

Cozonacii aceștia sunt făcuți cu pastă de curmale și cu făină integrală. Pe mine mă interesează foarte mult pentru că am avut probleme cu sănătatea și de abia aștept să mănânc”, spun vegetarienii.

Nicoleta Ochieșel, nutriționist: Acestea nu conțin colesterol nu îngreunează corpul pot fi consumate fără grijă, conțin foarte multe fibre, semințe, nuci, vitamine, minerale și atunci sunt mult mai ușor de digerat și nu încarcă corpul.

Preparatele vegetariene costă însă mai mult decât cele tradiţionale. De exemplu un un kilogram de cozonac cu lapte de soia, curmale și nuci costă 30 de lei, iar un platou de aperitive calde, pentru patru persoane, 90 lei. Restaurantele din Constanța cu profil vegetarian sau raw vegan vor pregăti meniuri similare și pentru masa de Revelion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri