Cracovia, perla Poloniei. Cât costă biletul de avion şi ce puteți vizita

Data publicării:
polonia-cracovia-768x1366

Cracovia este unul dintre cele mai vechi oraşe poloneze. E amintit documentar încă din anul 965, iar potrivit legendei, numele său a fost preluat de la o căpetenie tribală care ar fi fost omorât acolo de un dragon.

Este unul dintre puţinele locuri din Polonia în care cel de-Al doilea Război Mondial nu şi-a pus amprenta. Centrul vechi medieval se păstrează intact şi a fost înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO în 1978.

Printre locurile care merită vizitate, sunt colina fortificată Wawel, cu castelul şi catedrala de acolo. Castelul a jucat rolul de palat pentru monarhii polonezi până în secolul al XVII-lea, când capitala a fost mutată la Varşovia. Cartierul evreiesc Kaziemir este un alt loc ce trebuie văzut - zona în care s-a filmat „Lista lui Schindler” în regia lui Steven Spielberg, peliculă câştigătoare a şapte premii Oscar.

În Cracovia sunt peste 120 de biserici de diferite confesiuni. În catedrala Wawelska sunt înmormântaţi mai mulţi eroi polonezi, dar şi fostul preşedinte Leh Kacinski, decedat în accidentul aviatic din 2010 de la Smolensk.

La fel de interesant este Palatul Episcopilor, unde a oficiat timp de aproape 15 ani Karol Wojtyla, cel care avea să devină Papa Ioan Paul al II-lea.

Nu rataţi o vizită la Barbican, cel mai mare bastion fortificat din Europa. Iar dacă tot aţi ajuns la Cracovia, mergeţi să vedeţi şi lagărul de concetrare de la Auschwitz. Este doar la o oră de mers din oraş.

Cracovia nu este un oraş foarte scump. Şase nopţi la un hotel de trei stele costă 200 de euro, în timp ce pentru unul de patru şi cinci stele puteţi plăti între 800 şi 1.000 de euro.

Pentru un bilet de avion până în Cracovia veţi plăti între 250 şi 520 de euro. Alternativa este trenul. O călătorie dus-întors costă 115 euro.

Iarna este destul de severă în oraşul polonez, temperaturile coboară sub zero grade. Aşa că, puneţi în bagaje mai multe haine groase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri