Sari la conținut

Cu o avere de 50 de miliarde de dolari, Zuckerberg s-a considerat bogat abia după ce a devenit tată

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a devenit tată anul trecut, după ce în anul 2014 s-a căsătorit cu medicul pediatru Priscilla Chan. Cei doi s-au cunoscut în anul 2003, în perioada în care erau studenţi la Harvard. Pe atunci tânărul încă nu lansase reţeaua de socializare şi nu îşi imagina că va avea atât de mult succes. Acum, Zuckerberg are o avere estimată la aproape 50 de miliarde de dolari. Tânărul antreprenor nu a avut, însă, niciodată un stil de viaţă extravagant. Se consideră unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume abia după ce s-a nascut fiica sa, Max.

„Faptul că am devenit părinţi ne-a făcut să ne gândim la toate lucrurile care ar trebui să fie schimbate în lume pentru generaţia fiicei noastre. Singura modalitate prin care ne putem atinge potenţialul maxim este prin a le oferi o şansă tuturor oamenilor din lume”, a declarat Mark Zuckerberg.

La scurt timp după ce au devenit părinţi, Mark Zuckerberg şi soţia sa Priscilla Chan au înfiinţat o fundaţie în care şi-au propus să investească 99% dintre acţiunile Facebook. Scopul este de a oferi copiilor din întreaga lume dreptul la educaţie.

„Trebuie să ne asigurăm că se fac investiţii în programe care să ne asigure că viitorul nu va fi la fel ca şi acum, că va fi mai bun”, spune Priscilla Chan.

„Sper că nu doar copilul nostru, ci toţi ceilalţi din jurul nostru să aibă şansa de a continua munca noastră şi să aibă un impact şi mai mare ca al nostru în lume... Cred că o să reuşească”, spune Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg este urmărit de peste 60 de milioane de oameni din întreaga lume pe Facebook, iar fotografiile sau materialele video postate de el au chiar şi sute de mii de share-uri. Printre cei care îi dau like constant pe Facebook se află cântăreaţa Shakira, actorul Arnold Schwarzenegger şi Melinda Gates, soţia fondatorului Microsoft, Bill Gates.