Cum arată casa ideală pentru pisici

Data actualizării: Data publicării:
albastra-de-rusia-pisica

Proprietarul mai multor pisici a explicat cum trebuie să ne pregătim casa pentru o pisică.

„Casa ta este şi casa ei. Aducerea unei pisici şi a unui animal de companie în casă înseamnă un angajament pe viaţă”, a explicat Victor Maier, proprietarul mai multor pisici.

În primul rând trebuie stabilit un loc pentru mâncare şi apă. Zona trebuie să se poată curăţa uşor, dar şi să fie accesibilă pentru pisică. În al doilea rând hotărâm unde şi ce fel de litieră punem la dispoziţia felinei din casă. Aceasta se alege în funcţie de mărimea pisicii.

De asemenea, geamurile trebuie asigurate, la fel şi în cazul unui balcon deschis.

„Atenţie la plasele de insecte, sunt plase de insecte din oţel, alea trebuie cumpărate. Ghearele le vor strica în timp, dar sunt şi plase din nailon care se vor rupe la prima zgârietură”, a avertizat Victor Maier.

Sistemul de închidere al plaselor trebuie să fie de tipul zăvor cârlig, astfel încât atunci când pisica adoarme la geam acesta să nu se poată Deschide.

O plăcere a pisicii pe timp de iarnă şi pe timp de vară, dar cu ploaie, este să stea la geam şi atunci în zona geamului este bine să montăm poliţe cât mai late”, a explicat Victor Maier.

Totodată, putem instala şi o scară specială pentru pisică, astfel că, felina îşi poate inspecta domeniul de la înălţime.

„Pentru suprafeţele podelei cel mai bun material este parchetul laminat, rezistă la alergări pentru că pisica va alerga şi curbele le va lua opintindu-se în gheare şi bineînţeles gresia”, a subliniat Victor Maier.

Spre deosebire de câini, pisicile sunt teritoriale şi de aceea este bine să aibă cât mai mult spaţiu la dispoziţie. Există, însă, locuri în care nu trebuie lăsate.

„Este absolut o regulă clară, în bucătărie este o zonă interzisă. În restul casei, în funcţie de ce obiecte ai”, a spus Victor Maier.

Dacă înţelegem că pisica trebuie lăsată să fie pisică şi că nu există casă fără zgârieturi, atunci ne putem bucura alături de felina noastră mulţi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri