Cum se pot rehidrata fructele uscate

Data publicării:
fructe uscate - GettyImages-53045249

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Secretul succesului atunci cănd gătiți sau coaceți cu fructe uscate, fie că este vorba de stafide, afine, cireșe, caise, stafide, smochine sau orice alte fructe uscate, este rehidratarea fructelor înainte de a le adăuga la o rețetă.

Procesul de rehidratare constă în înmuierea fructelor într-un lichid fierbinte, fie că este vorba de apă, suc de fructe sau lichior. În plus, fructele uscate pot fi rehidratate în timpul procesului de preparare: în sucurile lăsate de carnea preparată, în apa sau în supele în care gătim cereale precum quinoa sau orzul.

Rezultatul final va da un fruct mai plin, suculent, care va avea un gust mai aromat.

Etapa 1 : Se măsoară fructele uscate

Se pun fructele uscate, necesare pentru rețetă într-un bol sau borcan cu suficient spațiu pentru a putea acoperi complet fructele cu lichid .

Etapa 2 : Se toarnă lichid fierbinte peste fructe

Puteți alege să rehidratați fructele uscate cu suc de fructe, vin, lichior de fructe sau băuturi mai tari. Fructele vor absorbi aroma de lichid pe care o alegeți, care se va reflecta și în produsul final.

Pasul 3 : Lăsați fructele să se înmoaie

Se lasă fructele să se înmoaie în lichidul fierbinte timp de 10-15 minute. Fructele uscate vor începe să absoarbă lichidul și procesul va începe în primele câteva minute. Se va observa o schimbare a aspectului fructelor uscate, atât în dimensiune cât și în aspect.

Etapa 4 : Se strecoara lichidul

Strecoară fructele uscate într- un filtru pentru a îndepărta excesul de lichid . Apoi, fructele rehidratate sunt gata pentru a fi adăugate la rețetă sau uscațile și le puteți consuma ca atare. Fructele uscate devin mai strălucitoare și mai mari în aparență, atunci când sunt rehidratate, și rămân în acest fel chiar și după ce au fost scoase din lichid .

Se pot folosi diferite tipuri de fructe uscate pentru rehidratare, însă nu transformă în mod magic fructele deshidratate înapoi în fructul în sine. Rehidratarea are proprietatea de a introduce umiditatea înapoi în fruct și acest lucru îmbunătățește atât aroma cât și textura

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate pe care oamenii și-au abandonat...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...