Dacre Stoker, urmașul autorului romanului „Dracula”, în România: Am avut un somn liniștit, nu m-a vizitat nicio femeie în alb

Data publicării:
castelul bran mfax 1-1

Dacre Stoker, aflat la Hotelul Dracula din pasul Tihuța, spune că s-a bucurat din plin de ospitalitatea românească şi a avut un somn liniştit, relatează Mediafax.

„Am ajuns joi seară, într-o maşină confortabilă pe care am condus-o chiar eu, deci m-am simţit puţin diferit faţă de Jonathan Harker (personaj din roman – n.r.), care a ajuns la castel cu caleaşca. Am fost puţin agitat, era întuneric, apoi am văzut luminile roşii ale castelului, a fost frumos, ceva special. Înainte să vin aici nu ştiam la ce să mă aştept. Am avut un somn liniştit, nu m-a vizitat nicio femeie în alb, ca în roman", a relatat el.

Vineri dimineaţă oaspetele străin a spus că a avut parte de o surpriză. „De dimineaţă m-am uitat pe fereastră, ca şi Jonathan Harker. Am văzut pe cineva cu o drujbă, ce se întâmplă, se filmează o scenă de groază? Serios vorbind, am văzut lucruri frumoase, aveţi încă munţi neatinşi, unde nu sunt multe construcţii. Mi-a plăcut foarte mult şi mâncarea, în cameră mă aşteptau nişte prăjiturele apetisante, am mâncat şi alte bunătăţi aici, am gustat şi din elixirul lui Dracula", a spus el.

Acesta a prezentat, alături de colaboratorii săi în proiectul „Dracula, Bram Stoker, Ghid de călătorii", care vor produce o serie tv complementară, Hans de Roos şi Aaron Sagers, detalii despre romanul "Dracula", istoria familiei, informaţii despre viaţa lui Bram Stoker şi elementele care au stat la baza cărţii, dar şi notiţe din jurnalele autorului. „Familia Stoker poate veni în sfârşit în România cu capul sus şi spune: nu suntem cei care am ruinat reputaţia lui Vlad al III-lea, putem demonstra că Bram a avut motive întemeiate să creeze acest personaj vampir şi că există un personaj onorabil pe care nu l-am distrus. Bram Stoker a fost în Italia, Franţa, dar nu şi în România. De ce? Poate că i-a fost frică ştiind ce a simţit Harker", a spus râzând urmaşul lui Bram Stoker.

Dacre Stoker, însoţit de scriitorul şi fotograful olandez Hans de Roos şi de producătorul şi prezentatorul tv Aaron Sagers, îşi vor continua călătoria prin România la Sighişoara, Bran, Târgovişte şi Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri