De la revoluția editorială a anului 1990 până la revoluția eroilor neconvenționali în cinematografe, în acest weekend, la Digi24

Data publicării:
carti bookfest

Tot sâmbătă, de la 14:30, la „Digicult”, vorbim despre „revoluţia” editorială a anului 1990. Într-un amplu reportaj încercăm să aflăm ce a adus libertatea, în materie de cărţi: de la edituri de tot felul la traduceri după ureche, de la cărţi de memorialistică la fast food literar din Occident.

Duminică, de la 13:30, la „Tinereţe fără bătrâneţe”, Izabela Pănescu dezbate un subiect de actualitate: curele de slăbire și efectul acestora asupra sănătății.

Toată lumea a auzit de Batman, Superman, Iron Man, probabil mulți s-au și săturat de ei. Săptămâna aceasta la „Ca-n Filme”, de la 16:30, explorăm lumea super-eroilor mai neconvenţionali. Cine mai ţine minte Incredibilii? Darkman? Kick-ass? Unbreakable? Hancock? The Crow? Aflaţi mai multe despre super-eroii neconvenţionali la „Ca-n Filme”.

La „Bonton”, duminică, de la 17:30, Dana Gonţ a stat de vorbă cu Howard Dell, a cărui poveste de viaţă întrece orice scenariu de film. Este actor, sportiv, pianist şi cântăreţ, iar acum aproape 10 ani medicii i-au spus că mai are cel mult 6 luni de trăit.
A vândut tot şi a plecat în jurul lumii, şi-a prelungit viaţa cu câţiva ani până când a beneficiat de un transplant care i-a redat sănătatea. Acum s-a stabilit în România, unde organizează campanii de susţinere a copiilor bolnavi.

„Paşaportul diplomatic”, prezentat de Luca Niculescu, îl are invitat pe Christian Flisek, parlamentar german, șeful comisiei care supraveghează activitatea serviciilor secrete.

Săptămâna se încheie duminică, de la 20:10, la „Imparţial”, cu Andrei Pleșu și sociologul Dorin Bodea, care vorbesc despre profilul psihologic al românului cu facultate. O cercetare recentă arată că peste trei sferturi dintre românii cu studii superioare împărtășesc idei și convingeri care favorizează necinstea, manipularea adevărului și realizarea de compromisuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri