Depeche Mode: Nu suntem comunişti, suntem uşor de stânga

Data actualizării: Data publicării:
Depeche Mode Press Event In Milan
Foto: Gulliver/Getty Images

Membrii grupului britanic Depeche Mode susţin că muzica nu poate schimba lucrurile, dar cel puţin face oamenii să gândească puţin, şi văd mişcarea spre dreapta a Europei ca înfricoşătoare, în timp ce Brexitul poate duce definitiv ţara pe calea greşită, informează Reuters.

Depeche Mode Press Event In Milan
Foto: Gulliver/Getty Images

Cu versuri precum ”Mergem înapoi” şi ”Vina o are dezinformarea”, apărute pe cel mai recent album, ”Spirit”, grupul britanic speră să facă oamenii să se gândească mai mult la starea lumii şi că mai mulţi muzicieni vor face acelaşi lucru.

Solistul Dave Gahan, chitaristul Martin Gore şi clăparul Andrew Fletcher au lansat, luna trecută, albumul ”Spirit”, care cuprinde piese cu încărcătură socio-politică, precum ”Where's the Revolution”, primul single, inspirat de conflictul din Siria.

”Când Martin a scris piesele, acum vreo doi ani, simţea cumva că lucrurile nu merg în direcţia bună. Nu simţim că muzica poate schimba lucrurile, serios, dar măcar face oamenii să se gândească puţin, să privească lumea şi să vadă ce se întâmplă”, a declarat Fletcher pentru Reuters.

Depeche Mode, exponent al scenei new wave a anilor 1980, este cunoscut pentru muzica synthpop şi mai puţin pentru latura activistă. Grupul a decis să adopte această latură.

”Cred că este evidentă mişcarea spre dreapta peste tot în Europa şi Marea Britanie şi, cu siguranţă, în American. Cred că este puţin îngrijorător. Nu suntem comunişti, suntem uşor de stânga... Şi cred că va exista o reacţie în muzică”, a mai spus Fletcher, citat de News.ro.

Martin Gore a adăugat: ”S-a întâmplat să fim puţin înainte, iar albumul a apărut la momentul potrivit. Sunt singur că există oameni care scriu acum lucruri ce reflectă ceea ce se întâmplă”.

Brexitul este cel mai important lucru pentru membrii grupului. Depeche Mode s-a format în Basildon, oraş care a votat pentru părăsirea Uniunii Europene.

”Cred că este îngrozitor... Asta poate duce definitiv ţara pe calea greşită”, a adăugat Fletcher.

Chitaristul Martin Gore a afirmat că a fost ”deprimat” în ziua de după vot: ”Nu credeam că se va întâmpla cu adevărat... Să sperăm că, într-un fel, va fi bine pentru Marea Britanie”.

El speră ca lumea să devină ”un loc mai bun”, pentru ca artiştii să nu fie nevoiţi să scrie cântece orientate politic.

Lansarea albumului va fi urmată de un turneu de promovare care va debuta pe 5 mai, la Solna (Suedia) şi se va încheia pe 23 iulie, la Cluj-Napoca. 

Grupul Depeche Mode a fost înfiinţat în 1980, în Anglia. A lansat, până în prezent, 14 albume de studio. Trupa britanică a concertat la Bucureşti în 2006 şi 2013.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri