Digi24 aduce în casele românilor spiritul sărbătorilor pascale prin ediții şi producţii speciale

Data publicării:
DOREL VISAN

Digi24 a pregătit pentru telespectatorii săi cu ocazia sărbătorilor de Paşti, ediţii speciale ale emisiunilor, transmisiuni în direct de la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, Domul Romano-Catolic din Timișoara, Mănăstirea Putna, dar și de la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou din București sau Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca, reportaje inedite şi spectaculoase prezentate în emisiunile „Digicult”, „Bonton” şi „Sănătatea în bucate”.

OVIDIU CUNCEA

Punctul central al programului de Paști va fi la Sibiu, la Catedrala Mitropolitană, unde Mariana Pop va realiza o ediție specială sâmbătă noaptea (interval 23.00 - 02.00). Digi24 va transmite pe tot parcursul zilei din lacașe de cult care vor acoperi toate confesiunile care celebrează anul acesta Paștele în aceeași zi. Importanţa aducerii Luminii Sfinte de la Ierusalim, semnificaţia morţii şi Învierii lui Hristos pentru ortodocsi, semnificaţia celei mai importante sărbători a creştinătăţii sunt câteva dintre subiectele pe care reporterii Digi24 le vor aborda, alături de invitații lor. Duminică, de la 14.05, la „Din Interior” puteți urmări o ediție specială filmată la Jerusalim.

Edițiile speciale de Paști ale emisiunilor Digi24 debutează cu „Jurnal pentru copii”, unde sâmbătă, duminică și luni, de la ora 09.30 descoperiți oameni speciali care fac lumea din jur mai frumoasă. O veți cunoaște pe Alicia Homemade – vlogger, care la doar 14 ani face tutoriale pentru copiii din România. Născută în Spania, a învațat limba română acasă, de la părinți. De trei ani face tutoriale video pentru puștii români și a strâns pe canalul ei de Youtube, peste 50.000 de abonați. Tot la „Jurnal pentru copii” îl veți cunoaște și pe Böjte Csaba - preotul franciscan care salvează copiii abandonați din Transilvania. Fondatorul fundației 'Sfântul Francisc' din Deva se ocupa, de mai bine de 20 de ani, de soarta copiilor necajiți din Transilvania. Preotul, cunoscut ca "salvatorul copiilor din Ardeal", are grijă de peste 2100 de copii, din 65 de localități din Ardeal.

Sâmbătă şi luni, Digi24 prezintă 2 ediţii speciale ale emisiunii „Digicult”. Astfel, de la ora 14.30, va fi difuzat un reportaj despre surorile de caritate din congregația Maria Bambina, care îi ajută pe nevoiași, bolnavi, vârstnici, copii defavorizați si a căror prezență s-a făcut simțită în România imediat după decembrie 1989. Luni, 17 aprilie, de la 14:30, în ediţia specială a emisiunii „Digicult”, telespectatorii pot urmări un material impresionant despre preoții militari care slujesc în zonele de conflict (Afganistan), despre ce înseamnă experiența pe câmpul de luptă, ridicarea unei biserici în mijlocul unui teatru de război dar și slujba de Înviere oficiată în Kandahar, situații limita, deznădejde și speranță.

DOREL VISAN

Duminică și luni, de la ora 10.30 la “Tinerețe fără Bătrânețe”, Izabela Pănescu prezintă poveștile medicilor care au credință și lucrează cu credință și povestea medicului care tratează cerșetorii după ce pleacă de la spital. Acesta consideră că majoritatea oamenilor străzii au fost victime ale sistemului, ale înșelătoriei, ale alcoolismului sau abandonului și a decis să facă o faptă bună, fiind lângă cei care au cu adevărat nevoie de ajutor. De la ora 16.30 descoperim în emisiunea “Ca-n filme” - filmele și credința lui Andrei Tarkovski, dar și povestea lui Ciprian Mega, un preot român care traiește în Cipru și care a debutat în lung metraj!

Duminică, 16 aprilie şi luni, 17 aprilie, de la 17:30, Dana Gonţ aduce poveşti pline de har. Dorel Vişan, marele actor care şi-a făcut meseria cu credinţă pe scenă, ne primeşte în casa lui de la ţară, acolo unde „Dumnezeu face parte din familie”. Actorul s-a retras la sat de mai bine de 10 ani, scrie psalmi, are grijă de vie şi de albine, dar mai ales de sufletul său. Ovidiu Cuncea este şi el actor la Teatrul Naţional, dar şi diacon la mai multe biserici din Bucureşti. Se pune cu bucurie în slujba oamenilor, atât pe scenă, cât și în altar. La Bonton vorbeşte în exclusivitate despre meseria, dar mai ales misiunea sa. În ediţia specială din a doua zi de Paşte, Bonton vă aduce mărturiile impresionante ale celor care au îndurat persecuțiile comunismului, însă nu au încetat nicio clipă să-și apere credința. O lecție de curaj și înțelepciune cu părintele Nicolae Bordașiu și poetul Demostene Andronescu, doi supraviețuitori ai închisorilor comuniste.

Urmărește programele speciale de Paști, la Digi24!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri