DIGIMATINAL | Yokohama, vacanţă inedită în Japonia

Data publicării:
vlcsnap-2015-10-16-08h30m16s742

Un drum cu trenul, care durează doar 20 de minute dacă plecaţi din centrul oraşului Tokyo, vă conduce la Yokohama, un loc cu o istorie proprie. Localnicii sunt puţin susceptibili când vine vorba despre turişti, pentru că nu sunt foarte dornici să fie multă lume pe străzile urbei lor, dar devin prietenoşi dacă aveţi puţină răbdare şi zâmbiţi mult.

Şi dacă tot spuneam că aici se ajunge cel mai repede pe calea ferată, o dată ce sunteţi la destinaţie puteţi merge la unul dintre cele mai frumoase muzee feroviare din lume. Hara Nobutaro, un japonez pasionat de trenuri, a construit prima machetă când era în clasa a şasea. Obsesia lui pentru mijloacele de transport pe şine s-a transformat într-o colecţie impresionantă de trenuri model. O să vă simţiţi precum un copil într-un magazin de dulciuri, dacă ajungeţi acolo.

De la staţia Yokohama, dacă luaţi autobuzul cu nr. 8 spre Honmoku Sankei, în 10 minute ajungeţi într-o grădină superbă, care a fost deschisă pentru public în 1906. Vă puteţi relaxa admirând minunatele aranjamente vegetale sau la o plimbare pe aleile care şerpuiesc printre lacuri şi zone verzi.

O altă oprire inedită este muzeul tatuajelor, deschis de celebrul artist Horiyoshi al 3lea, împreună cu soţia sa. Iubitorii acestei arte vor fi încântaţi de ceea ce pot descoperi acolo.

Cel mai înalt punct din oraş este vârful turnului Landmark, care are 70 de etaje şi unul dintre cele mai rapide lifturi din lume. Acesta circulă cu 45 km pe oră. La etajul 69 există un observator de unde, în zilele senine, se văd Tokyo şi Muntele Fuji. Într-o zi cu mai puţin soare, trebuie să vă mulţumiţi doar cu panorama oraşului şi meciurile de pe stadionul Yokohama. Japonia nu este o destinaţie ieftină, dar cu puţin efort vă puteţi organiza o vacanţă unică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri