Distanţa corectă faţă de televizor. Un ecran prea mic sau unul prea mare oboseşte ochii

Data publicării:
tv

Înainte de a cumpăra un televizor - LED, LCD sau plasmă - ţineţi cont de dimensiunile încăperii în care veţi pune aparatul. Ideea de a avea un televizor cât mai mare în camera este greşită.

Următorul criteriu important este diagonala televizorului. Cu cât este mai mare, cu atât va creşte şi distanţă recomandată între privire şi ecran.

Mai exact, pentru un confort vizual, această ar trebui să fie între 2 şi 5 metri.

O altă regulă: nu aşezaţi niciodată televizorul în faţă unui geam. Ochii vor obosi mai repede. Acelaşi lucru se va întâmplă dacă staţi într-o camera întunecată. Cel mai bine este că încăperea să fie luminată ziua cu lumina naturală, iar seară cu cea artificială.

Revenim la dimensiune: un televizor prea mic sau, dimpotrivă, unul prea mare, vă va solicita ochii. Pot apărea dureri de cap, dar şi ochi roşii, care ustură. Chiar dacă există acest mit că televizorul strică ochii, trebuie să ştiţi că nu este adevărat.

În schimb, ochii pot obosi. Asta mai ales dacă staţi încordaţi, cu privirea fixă şi fără să clipiţi.

Ce tip de ecran este mai indicat pentru ochi, dar şi ce reguli trebuie respectate în cazul copiilor, aflaţi duminică de la ora 13.30, la emisiunea „Tinereţe fără bătrâneţe”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri