Doar gust de cafea. Specialiştii spun că băuturile de la dozator au puţină cafea, mulţi aditivi şi zahăr

Data publicării:
cafea la dozator

Flori are 25 de ani şi bea cel puţin două cafele pe zi. Nu ocoleşte automatele de cafea pentru că sunt la îndemână pe drumul spre muncă.

Acasă beau când mă trezesc și una acum până intru la muncă”, spune ea. Și adaugă că niciodată nu a interesat-o ce conține cafeaua la dozator.

Oamenii sunt tentaţi de preţul mic şi de faptul că este preparată rapid. Recunosc însă că o cafea la plic sau una la automat nu are aceeaşi aromă ca aceea naturală.

Automatele sunt instalate peste tot, chiar şi în spitale. E nevoie de doar de un leu sau două fise de 50 de bani pentru a cumpăra o astfel de băutură. În toată ţara sunt peste 30.000 de astfel de aparate.

Sub numele de cafea sau cappucino, la automatele care funcţionează cu fise găsim băuturi care conțin doar un amestesc de E-uri și zahăr.

Ca şi cafeaua de la aparat, plicurile instant conţin doar 7% cafea, iar laptele este de fapt lapte praf degresat, grăsime vegetală sau praf de zer.

Şi supa la plic este preparată după aceeaşi reţetă - E-uri şi arome care amintesc de gustul de găină sau legume. Un pericol pentru sănătate, avertizează nutriţioniştii.

„E gustoasă, e plăcută, dă dependență. Dau poftă de mâncare, se pune zăhar din greu, atunci devin calorigene, nu sunt sănătoase”, spune nutriționistul Virgil Stroescu.

Produsele preparate rapid pot afecta inima, rinichii şi ficatul, spun medicii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri