Doi zimbri aduşi la ZOO Hunedoara

Data publicării:
YIMBRI

Aflată la poalele pădurii Chizid, grădina zoologică din Hunedoara a fost spațiul perfect pentru amenajarea unei zone de cinci hectare în care să trăiască cei doi zimbri. Cei doi zimbri au ajuns la Hunedoara de la două rezervații din Germania. Femela, care are 11 ani, se numește Speki, iar masculul, un exemplar de 2 ani, este Ioachim.

În urmă cu un an de zile, mai mulți zimbri de la rezervațiile din țară au fost eliberați în sălbăticie, în zona Armemiș din județul Caraș Severin. Un spațiu asemănător urmează să fie dat în folosință în toamna acestui an și în apropierea masivului Retezat. Acolo vor fi duși zimbrii care se vor naște la grădina zoologică din Hunedoara, în cadrul centrului de reproducere.

Un astfel de schimb de zimbri a avut loc anul trecut și la rezervația din Hațeg. Un exemplar a fost eliberat la Armeniș, iar în locul său a fost adusă o femelă din Germania.

În Europa trăiesc puțin peste 3000 de zimbri, iar România este una dintre cele nouă țări europene în care zimbrul trăiește și în sălbăticie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri