Ducesa de Alba, a treia cea mai bogată femeie din Spania, a murit

Data publicării:
ducesa de alba

Rudă îndepărtată cu prinţesa Diana şi Winston Churchill, dar şi descendentă a Stuarţilor, Maria del Rosario Cayetana de Alba deţinea un număr impresionant de titluri nobiliare - şapte titluri de ducesă, 23 de titluri de marchiză şi 19 titluri de contesă. Mai mult, ducesa de Alba se bucura de privilegii speciale, moştenite de la strămoşii ei - nu trebuia să îngenuncheze în faţa Papei şi putea intra călare în catedrala din Sevilla.

Tot la Sevilla s-a desfăşurat şi cea mai controvesată ceremonie de nuntă din rândurile aristocraţiei europene. În 2011, la 85 de ani, ducesa de Alba şi-a unit destinul, pentru a treia oară în viaţă, cu un bărbat mai tânăr cu 24 de ani, lucru care care a declanşat nemulţumirea familiei sale. Cayetana, aşa cum o cunoştea şi alinta toată presa spaniolă, a fost nevoită să încheie un acord cu moştenitorii săi, îngrijoraţi că imensa avere ar putea ieşi din familie.

Excentrica aristocrată lasă în urmă o moştenire uriaşă - castele, palate şi terenuri pe tot cuprinsul Spaniei. Se spune chiar că putea să traverseze regatul iberic din nord în sud, fără să-şi părăsească proprietăţile. Averea sa este estimată, la sume cuprinse între 600 de milioane şi trei miliarde şi jumătate de euro, lucru care i-a permis să-şi satisfacă cele mai fine gusturi în materie de artă. Şi vorbim aici în principal de o colecţie impresionantă de picturi, printre care se numără opere de Rembrandt, Goya și Rubens.

Nu a fost pasionată, însă, doar de tablouri. Ducesa de Alba avea o bibliotecă personală evaluată la peste 20 de milioane de euro, din care făceau parte prima hartă a Americilor, întocmită de Cristofor Columb, precum şi o ediţie princeps a romanului "Don Quijote" al lui Miguel Cervantes.

Averea uriaşă este pusă în umbră doar de reputaţia de femeie care şi-a trăit viaţa fără constrângeri şi care a adus-o în ultimii ani pe prima pagină a tabloidelor din toată lumea.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri