După 82 de ani. Noii pioni ai jocului Monopoly

Data actualizării: Data publicării:
Monopoly
Foto: votemonopoly.com

Versiunea clasică a jocului Monopoly îşi va schimba pionii după 82 de ani, cu opt piese noi alese de fanii din România şi din întreaga lume, printr-o campanie de votare numită ”Mania Pionilor”, care se va desfăşura online până pe 31 ianuarie, urmând ca rezultatul să fie anunţat în luna martie, potrivit News.ro.

Monopoly
Foto: votemonopoly.com

În campania de votare lansată pe site-ul votemonopoly.com, pe 10 ianuarie, au fost înscrişi 64 de pioni vechi şi noi, împărţiţi în opt categorii: animale, modă, elemente istorice, încălţăminte, invenţii, social media, transport şi lucruri care plutesc. Românii vor putea vota pionul preferat din fiecare categorie, astfel încât fiecare dintre acestea să fie reprezentată în cadrul jocului clasic Monopoly, începând cu luna august, informează reprezentanţii Hasbro.

Cel mai votat pion de către fanii din întreaga lume va fi anunţat în luna februarie, urmând ca în luna martie să fie anunţată întreaga listă a pionilor ”câştigători”.

”Unul dintre cele mai importante momente ale jocului este chiar alegerea pionului norocos. Jucătorii se ataşează de cei care le reprezintă personalitatea, ori, mai simplu, de cei care le-au purtat noroc în timpul jocului precedent. Pentru că sunt atât de importanţi pentru fani, Monopoly le oferă acestora ocazia de a alege pionii care vor fi prezenţi de acum încolo în varianta clasică a jocului. Suntem foarte curioşi să aflăm preferinţele românilor”, a declarat Larisa Popescu, Brand Manager Hasbro România.

Odată cu ”Mania Pionilor”, Hasbro va lansa şi jocul Monopoly – Mania Pionilor, care va include 16 figurine. Astfel, pe lângă cele opt figurine tradiţionale ale jocului, această ediţie specială include alţi opt pioni aurii, precum pinguinul, ceasul, răţuşca sau statueta Domnului Monopoly, reprezentativi pentru categoriile incluse în campania de votare.

Încă din 1935, de la apariţia primei ediţii a jocului Monopoly, figurinele metalice au fost elemente cheie ale jocului Monopoly. De-a lungul timpului, zeci de pioni din ediţiile speciale lansate în fiecare an reprezentat peste un miliard de jucători din 114 ţări. Însă, varianta clasică a jocului Monopoly a rămas neschimbată.

Lansat pe 19 martie 1935, Monopoly a devenit unul dintre cele mai populare jocuri de societate la nivel mondial până în prezent. Jocul este tradus în 47 de limbi şi se comercializează în 144 de ţări.

Înfiinţată în urmă cu 90 ani, Hasbro este una dintre cele mai mari companii producătoare de jocuri şi jucării la nivel global. De-a lungul timpului, a lansat peste 300 de ediţii speciale Monopoly, fiecare dintre acestea având o tematică diferită.

În portofoliul brandului Hasbro se află, în afară de Monopoly, jocuri precum Pie Face, NERF, Transformers, Jenga, My Little Pony, Littlest Pet Shop şi Play-Doh.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri