Echitație în fața Parlamentului

Data publicării:
calarie parlament

Copii de doi ani, adulţi, dar şi sportivi amatori au urcat rând pe rând pe caii aduşi de un club de echitaţie în centrul Bucureştiului. După doar câteva minute, cei mai curajoşi au trecut la demonstraţii.

„Pot să fac şi cu mâinile pe nas. Şi pot şi cu ea pe cap”, se laudă o fetiță.

O alta este încântată că o ascultă căluțul și că ia comenzi.

O a treia decretează că îmi plac cowboy-ii.

După ce şi-au lăsat copiii pe mâna instructorilor, părinţii au ţinut neapărat să imortalizeze momentul.

„E o pasiune frumoasă pentru ea, îi plac foarte mult caii şi o ajutăm, o sprijinim”, spune un tătic.

„Am trecut întâmplător prin parc. Avem cu totul altă destinaţie, dar ne-am oprit văzând organizarea evenimentului şi tânărul a dorit să încerce”, declară un alt tătic.

Printre amatorii de călărie şi-au făcut loc şi profesioniştii. Nicole Drăgoi a venit în parc cu No Name, calul său cu care participă la competiţii. „Este înţelegătoare, ascultă, chiar şi la patru ani şi jumătate, iar noi ne înţelegem foarte bine”, spune Nicole.

Cele două sunt de nedespărţit, iar asta le asigură deja o legătură strânsă. „Această legătură se creează prin faptul că stai cu calul, mergi cu el, te înţelegi cu el, îl scoţi la iarbă”, explică Nicole.

Organizatorii au adus un ponei, cai de dresură, dar şi de performanţă.

Armăsarul Silver este unul dintre cei opt cai pe care îi puteţi întâlni în Parcul Izvor. Un pur sânge arab, are şapte ani şi este extrem de docil, astfel încât orice plimbare va fi foarte plăcută.

„În timpul weekendului se stă şi câte o oră la coadă, iar părinţii ne plac foarte mult pentru că îşi dau seama că copii nu pot să plece de aici fără să urce pe cal”, arată Cristian Furdi, organizator.

O plimbare de zece minute costă zece lei, în timp ce o şedinţă de pregătire costă 40 de lei. Manejul din Parcul Izvor va rămâne deschis până pe 15 octombrie.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri