Eleganţă pe patru roţi la Sinaia: 31 de automobile de epocă s-au întrecut sâmbătă la Castelul Peleş

Data publicării:
automobil epoca peles

31 de automobile de epocă au defilat prin faţa juriului şi a spectatorilor prezenţi la eveniment, cea mai veche maşină fiind un Ford T Speedster din 1912. I s-au alăturat, rând pe rând, şi alte modele cu vârste venerabile.

Bătrânele doamne pe patru roţi au concurat la şapte categorii. Una dintre ele este intitulată „Fabricat în România” şi premiază maşinile menţinute în cea mai bună stare. Prin urmare, de la paradă nu au lipsit nici Daciile 1100 şi 1300.

Peste 1300 de turişti aflaţi la Sinaia au preferat să renunţe la o plimbare prin pădure sau la o vizită la Castelul Peleş pentru a admira maşinile.

Din juriul competiţiei au facut parte Principele Radu al RomânieiPrincipele Nicolae, dar şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. „Probabil că cel mai bun mesaj pentru românii noştri de astăzi e că frumos e când respecţi ce ai primit de la alţii dinaintea ta. Probabil că e mai mult decât pasiunea pentru maşini. E dragostea de a menţine viu ce ai primit de la alţii”, a declarat principele Radu cu această ocazie.

Concursul a fost organizat pentru prima dată în anul 1935, România fiind în rândul primelor state din lume care au găzduit astfel de manifestări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri