Este de bonton ca femeia să facă primul pas în flirt?

Data publicării:
consilier de eticheta

În ziua de astăzi, este politicos ca o doamnă să aştepte să fie sunată de un domn care îi face curte, sau dimpotrivă, poate să preia şi ea iniţiativa?

Codul de bune maniere spunea, pentru că îl moştenim aşa din vremuri de demult şi până astăzi, că doamna trebuie să aştepte, da, complimentele domnului, telefonul domnului, cadourile domnului, apropourile domnului, invitaţiile domnului, în varianta în care, pe vremuri, domnii chiar erau hotărâţi dacă vor într-adevăr să relaţioneze cu doamna respectivă sau nu.

În cazul în care ne-am întâlnit, am avut un contact real (...) şi am făcut schimb de numere de telefon, doamna aşteaptă, dacă este într-adevăr o doamnă, aşteaptă să fie sunată de domn. Asta înseamnă că se va proteja pe sine. Mult mai mult decât a fi politicoasă, va fi auto-protectivă cu ea.

De ce? Pentru că a-l suna pe acest domn cu care a făcut schimb de numere de telefon seara, fără a aştepta ca el să facă primul pas, poate să o ducă pe doamnă într-o situaţie uşor neplăcută.

Este foarte interesant să observăm ce imagine îşi creează femeia care îl sună pe acest bărbat căruia i-a oferit numărul ei de telefon, şi bărbatul i-a oferit la schimb numărul lui de telefon. Eticheta va fi de disperată! Bărbatul respectiv se va gândi că această femeie categoric este disperată să socializeze, drept urmare îl sună!

În concluzie, dacă am făcut schimb de numere de telefon cu o persoană de sex opus, este de preferat ca doamna să aştepte să fie sunată de către domn!

Dacă domnul sună, atunci pot să relaţioneze. Dacă domnul nu sună, asta este, numărul de telefon cu siguranţă poate să fie dat şi unui alt domn!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri