Explicația vocii extraordinare a lui Freddie Mercury

Data publicării:
GettyImages-3139263

 

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Freddie Mercury a fost solistul formației britanice de muzică rock Queen. El și-a uimit audiența timp de două decenii datorită vocii unice, până la decesul său în 1991.

Oamenii de știință de la Universitatea din Viena au analizat „Freddie Mercury: The Solo Collection”, dar și alte înregistrări ale trupei Queen. Cu ajutorul unei camere endoscopice, cercetătorii au studiat vocea unui cântăreț de muzică rock care imită vocea lui Freddie. În plus, specialiștii au analizat o serie de interviuri acordate de solistul Queen, potrivit Discovery News.

Conform studiului, artistul era bariton și avea o frecvență fundamentală medie a vocii de 117,3 Hz.

Cercetătorii au descoperit „vibrații subarmonice” în vocea cântărețului, ceea ce crea faimosul „mârâit” din timpul unor piese.

Conluzia specialiștilor este că Freddie Mercury își putea adapta configuraţia laringelui la nevoile muzicale și astfel avea o „gamă largă de timbre sonore şi expresie muzicală sporită”.

Cu toate acestea, teoria conform căreia Freddie Mercury ar fi avut o voce care putea atinge patru octave nu a putut fi demonstrată de oamenii de știință.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri