Fermecat de Transilvania. Un neamţ şi-a vândut afacerea cu 10 milioane de euro şi s-a mutat în Mureş

Data publicării:
neamt-1

La 30 de ani, Jonas Schaefer a simţit că a ajuns la un prag. Şi-a vândut casa de discuri pe care o conducea, pentru 10 milioane de euro şi a plecat din Hamburg. Se pregătise pentru o vacanţă prelungită, însă planul s-a schimbat radical din clipa în care a ajuns într-un sat din Transilvania, uitat de lume.

Ulrike, prietena şi viitoarea soţie, căreia Jonas îi povestea minunăţiile din Transilvania, n-a rezistat mult timp curiozităţii de a vedea cu propriii ochi peisajele de poveste.

Ulrike Schaefer: „M-am dat jos din mașină și am spus, haide, serios, pot să trăiesc aici. Am fost atât de impresionată de peisaj. Sper că va rămâne traficul de căruțe aici, în România. Când am venit prima oară, din București, îl rugam pe Jonas la fiecare două minute să oprească, să fac o fotografie cu câte o căruță”.

După trei luni, cei doi au decis că aici, în Cund, e locul potrivit pentru a începe o viaţă nouă şi, de ce nu, o afacere nouă. Aşa că au cumpărat casa unui localnic şi au pus imagini pe un site de turism din Germania. Au avut surpriza plăcută ca la scurt timp să sosească şi primii oaspeţi nemţi. Odată ce viața i s-a așezat, Jonas a descoperit şi gustul produselor din zonă, aşa că şi-a făcut o grădină ecologică, accesibilă și pentru turiști.

Încet-încet, nivelul serviciilor oferite turiştilor a crescut, aşa încât acum meniul de la Valea Verde este certificat de Chaine des Rotisseurs, cea mai veche asociație gastronomică din lume, cu o istorie de aproape 800 de ani.

Însă nu doar mâncarea poartă amprenta locului la Valea Verde. Pe pereţii camerelor în care sunt cazaţi turiştii se păstrează încă fotografii ale foştilor proprietari.

Mobilierul este şi el fabricat în atelierul din Cund, unde tâmplarii sunt angajaţi de familia Schaefer.

În total, cei doi soţi au angajaţi nu mai puţin de 24 de localnici.

Oaspeţii de la Valea Verde plătesc între 15 şi 40 de euro pentru o noapte de cazare. O cină cu trei feluri de mâncare, gătită de Jonas exclusiv cu produse locale, costă 20 de euro. Toate locurile de cazare pentru mini-vacanţa de 1 mai au fost vândute încă de la începutul anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri