FOTO. Prima pictură murală 3D de mari dimensiuni din România a fost realizată în curtea unei școli

Data publicării:
1401812 1397151520521864 1408094729 o

 

Foto: Asociația Komunitas

Proiectul „In the Street Art”, demarat de Asociația Komunitas, a constat în crearea primei picturi murale 3D de mari dimensiuni din România.

Desenul a fost realizat în curtea Școlii Numărul 13 din cartierul Tei, București, de către artistul timișorean Roua Flaviu.

Până la realizarea acestei imagini am parcurs un drum lung cu căutări şi negocieri cu artişti internaţionali de street art. Ne-am dorit foarte mult un artist român care să realizeze activitatea principală a proiectului: "In the STREET_ART" şi anume prima pictură tridimensională de mari dimensiuni permanentă din România. În urma recomandărilor am ajuns la portofoliul lui Roua Flaviu, după ce am discutat cu el ne-am dat seama că el este artistul pe care îl căutăm: un artist talentat, deschis şi entuziasmat să ni se alăture”, au scris reprezentanții Asociației pe pagina de Facebook.

Foto: Asociația Komunitas

Proiectul are scopul de a promova educația prin modalități nonformale, dar și să promoveze pictura ca modalitate de petrecere a timpului liber.

Pictura a fost finanțată de Administrația Fondului Cultural Național, instituție publică subordonată Ministerului Culturii.

Foto: Asociația Komunitas

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri