FOTO. Un mureşean a creat o bicicletă din lemn, care ar putea fi prezentată la Turul Franţei

Data publicării:
bicicleta lemn zsok donat facebook

FOTO: www.facebook.com/zsokdony

Zsok Donat a declarat că a confecţionat bicicleta din lemn de brad stratificat, după schiţe făcute pe calculator, acasă, într-un atelier.

El a adăugat că bicicleta - având cadru din lemn şi roţi de scuter şi de bicicletă, lanţ metalic şi pedale normale, cu care circulă pe străzile din Târgu Mureş - ar putea fi inclusă, în acest an, la o prezentare cu ocazia Turului Franţei.

„Cadrul are şase straturi de lemn, fiecare strat are îmbinările interne pentru rezistenţă. Furca este din lemn, pe spate am o roată de scuter, iar pe faţă una de bicicletă. I-am pus un arc la scaun pentru amortizarea şocurilor. Ghidonul este din lemn cu metal, combinat. Am făcut-o să fie şi funcţională. Un domn din Anglia mi-a făcut poze, a spus că promovează chestii din acestea ecologice şi că în vară începe Turul Franţei şi are de gând, pe cheltuiala lui, să mă invite acolo să promovez bicicleta. Am cartea de vizită în buzunar, aştept acum să fiu contactat”, a declarat Zsok Donat.

Acesta a arătat că urmează să creeze o bicicletă similară şi pentru fiul său, în vârstă de 16 ani, pentru a circula împreună. Zsok Donat a spus că bicicleta, cu care circulă pe străzile din Târgu Mureş, nu este de vânzare, dar, întrucât este unică, preţul s-ar putea ridica la câteva mii de euro.

FOTO: www.facebook.com/zsokdony

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri