FOTO VIDEO. Ce mai fac miliardarii României? Ioan Niculae așteaptă un elefant împăiat pe care l-a vânat în Africa de Sud

Data publicării:
elefantul impaiat al lui niculae

 

„Când zbori până în Africa de Sud cu propriul tău Boeing 737, plătești 40.000 de dolari pentru a împușca un elefant și mai cheltuiești încă 50.000 de dolari ca să-l ai împănat și trimis acasă în Europa atunci poți să știi că ești cu adevărat bogat”, scrie revista Times LIVE din Africa de Sud.

Publicația explică procedura minuțioasă și îndelungată pe care o presupune împăierea unui elefant. Numai pentru îndepărtarea pielii de pe elefant a fost nevoie de folosirea unui excavator și a unui sistem de scripeți. Viu, elefantul cântărea aproape 4,5 tone. Acum are aproape o jumătate de tonă.

Pielea a fost subțiată de la 20 de mm la 2 mm, o operațiune făcută de șase oameni în cinci zile.

Apoi au „îmbrăcat” cu ea un „corp” făcut din 47 de piese din fibră de sticlă.

În jurul animalului a fost construită o schelă pentru a permite echipei să picteze pielea și să-i aranjeze pliurile pentru o imagine cât mai autentică. Procesul a luat nu mai puțin de șapte luni, dar livrarea comenzii a fost întârziată pentru că Ioan Niculae a vrut să-i fie împăiate și alte animale.

El a cerut și modificări ale unei scene în care doi lei împăiați vânează o antilopă africană. În total, a fost vorba de 19 trofee de vânătoare și piei de animale - din care pot fi făcute perne și poșete, menționează publicația sud-africană. A fost nevoie de confecționarea unui container special pentru a fi transportate de la Pretoria la Durban și încărcate apoi pe un vapor.

Jurnaliștii sud-africani fac și o estimare a costurilor: 83.096 de dolari ar fi împăierea tuturor acestor animale, din care numai 2.271 de dolari a costat scoaterea colților de fildeș și montarea lor ca trofeu separat. Elefantului împăiat i s-au atașat niște colți falși, din fibră de sticlă.

Nu sunt însă luate în calcul taxele vamale și de transport pentru ca mini-grădina zoologică împăiată să-i fie adusă lui Ioan Niculae în România, însă ar putea ajunge la 24.000 de dolari.

Nu sunt puși la socoteală nici banii pe care Niculae i-ar fi dat pentru a vâna animalele. Dieter Ochsenbein, proprietarul firmei din apropiere de Pretoria care s-a ocupat de împăierea trofeelor, estimează că numai împușcarea elefantului a costat 40.000 de dolari. „Ca să vii aici și să vânezi un elefant trebuie să ai buzunare adânci”, spune el.

Firma sa împăiază cam patru elefanți în mărime naturală într-un an. Multe dintre trofeele împăiate sunt transportate clienților cu avionul, dar elefanții, girafele, rinocerii și hipopotamii sunt trimiși cu vaporul. Clienții sunt în special din Texas, California și Florida, dar alte piețe promițătoare sunt Rusia și Polonia, iar afacerisul sud-african este convins că în curând vor veni comenzi și din China. Cea mai mare comandă pe care a avut-o firma sa de la un singur client a fost de 400 de animale.

Citiți și: 

Un singur român în topul Forbes cu bogații lumii
DIICOT: Ioan Niculae a vândut fără drept imobile şi părţile sociale deţinute la firmele sale
Averi de sute de milioane de euro puse sub sechestru

Omul de afaceri Ioan Niculae este cunoscut pentru pasiunea sa pentru vânătoare. De-a lungul timpului, presa a scris că, pe domeniul de 11 mii de hectare pe care îl are lângă Zimnicea, împuşcă iepuri şi mistreţi. Averea lui Ioan Niculae este estimată, potrivit topului Forbes, la 1,2 miliarde de de dolari.

În urmă cu mai bine de doi ani, chiar şi fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, a provocat un scandal în ţara sa, după ce a participat la o vânătoare de elefanţi, în Botswana.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri