FOTO VIDEO. Peste 60 de vedete se alătură campaniei care solicită sprijinirea refugiaților

Data publicării:
RF19614 201505021518-UNHCR Lebanon-JMC 4217

Foto: UNHCR 

Campania lansată de UNHCR urmărește să demostreze susținerea publică față de familiile forțate să se refugieze, în condițiile creșterii dramatice a strămutării din motive de conflict și persecuție, dar și pe fundalul întensificării retoricii anti-refugiați și al creșterii restricțiilor impuse acestora.

Petiția va fi transmisă Adunării Generale a ONU, înainte de întâlnirea la nivel înalt cu tema: ”Gestionarea deplasărilor masive de refugiați și migranți”.

"Suntem în mijlocul unei crize a strămutării globale de proporții catastrofale care a dezradăcinat deja milioane de familii nevinovate și a dus la pierderea multor vieți nevinovate în încercarea de a se pune la adăpost. Soluția optimă este cea politică – avem nevoie de pace și stabilitate. Dar, în timp ce așteptăm ca aceasta să se întâmple, putem și trebuie să ne folosim vocea pentru a ajuta. Trebuie să cerem ca toate țările să-și asume partea lor de responsabilitate pentru a asigura refugiaților protecție, adăpost și șansa la o viață rodnică. Dacă vom fi suficient de mulți, vom fi auziți,” a declarat Cate Blanchett, ambasador al Bunăvoinței pentru UNHCR, într-o înregistrare din timpul vizitei sale în tabăra de refugiați Za’atari.

Printre celebritățile care solicită sprijinirea refugiaților se numără scriitorul Khaled Hosseini, Alek Wek, fotomodel și fostă refugiată, secretarul General al ONU Ban Ki-moon, liderii spirituali - Arhiepiscopul Desmond Tutu și Venerabilul V. Vajiramedhi, actorii Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Margot Robbie, Ben Stiller, Dame Helen Mirren precum și soliștii Juanes, Mika, Maher Zain and Babaa Maal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri