GALERIE FOTO. Zece dintre cele mai ciudate plaje din lume

Data publicării:
Maldives Beach plaja vaadhoo abc.es

FOTO: abc.es

Playa Escondida”, din Insulele Marieta, Mexic, este o mică 'plajă ascunsă' care se poate vedea printr-o mare deschizătură în stâncă, dar la care turistul nu poate ajunge prea ușor pentru că trebuie să înoate printr-un tunel. Insulele Marieta, arhipelag nelocuit, sunt situate în largul zonei de coastă a statului mexican Nayarit.

 

FOTO: abc.es

Glass Beach”, plaja de sticlă, se află în Parcul MacKerricher din California. Cu mulți ani în urmă, oamenii aruncau gunoaiele — de la sticlă la aparate electrocasnice — în această zonă de coastă și au început să o numească 'groapa de gunoi'. Autoritățile californiene au închis însă zona în 1967, pentru a o reface. A fost nevoie de ani întregi de programe de curățenie, ca și de inestimabilul ajutor al valurilor, care au spart totul și au curățat plaja, lăsând acolo doar sticlă și ceramică. Odată cu trecerea vremii, valurile au șlefuit bucățile de sticlă și ceramică și a apărut un frumos nisip colorat.

 

FOTO: abc.es

Shell Beach”, plaja de scoici, este una dintre singurele două plaje din lume formate în întregime din scoici și se află în statul australian Australia de Vest. De-a lungul a peste 60 de kilometri, soarele se reflectă în scoici și este foarte greu de rezistat fără ochelari de soare. Fragmentele de pe mal provin de la cardiide (familie de lamelibranhiate), care se simt în largul lor datorită înaltului procentaj de sare de pe plajă.

FOTO: abc.es

Plaja „Vaadhoo”, din Insulele Maldive, oferă pe timp de noapte un splendid spectacol, când organisme microscopice, fitoplancton bioluminiscent, transformă apa într-o mare de stele. Noaptea, organismele reacționează la schimbările de presiune și aciditate emițând lumină. Pașii făcuți pe nisipul îmbibat cu apă lasă urme strălucitoare, iar mulți surferi profită de aceste valuri pentru a face fotografii în care se vede urma strălucitoare.

FOTO: abc.es

Maho Beach” este situată în partea olandeză a Insulei Sfântul Martin din Marea Caraibelor. Pasagerii avioanelor care aterizează pe aeroportul Princess Juliana International Airport aproape că pot atinge apa cu mâna. Plaja se află foarte aproape de acesta, mai ales de pista numărul 10, care are o lungime de doi kilometri. De aceea, piloții se văd obligați să aterizeze cât mai repede, coborând avionul la altitudinea minimă. A vedea avioanele aterizând este ceva atât de obișnuit încât majoritatea barurilor de pe plajă oferă lista sosirilor și plecărilor de pe aeroport.

 

FOTO: abc.es

Plajele din „Jökulsárlón”, Islanda, sunt pline de aisberguri care se desprind din ghețarul Breiđamerkurjökull. Jökulsárlón este locul din lume în care este cel mai ușor de atins cu mâna un aisberg, iar de pe malurile sale se pot vedea focile și o sumedenie de păsări.

 

FOTO: abc.es

Playa de las Catedrales”, plaja catedralelor, este situată în zona de coastă a Comunității autonome spaniole Galicia, în provincia Lugo, între Foz și Ribadeo. Acest nume, sub care este cunoscută plaja Aguas Santas, provine de la stâncile de pe malul apei, unele cu înălțimi de peste 32 de metri. Arcuri și bolte sculptate de vânt și de apă fac ca această plajă să fie una dintre cele mai spectaculoase din lume. În timpul refluxului, se poate merge pe nisip printre stânci.

 

FOTO: abc.es

Punalu'u Beach” (sau Black Sand Beach), din Hawaii (SUA), este o plajă cu nisip de culoare neagră, unde broaște țestoase marine își depun ouăle. Malul este foarte stâncos și înotul în zonă poate fi periculos. Apele sale sunt extrem de reci, iar legenda spune că vechii hawaiieni făceau scufundări pentru a scoate apă rece.

 

FOTO: abc.es

Red Sand Beach”, plaja cu nisip roșu, este situată pe insula Rábida din Arhipelagul lui Columb (sau Insulele Galápagos), de origine vulcanică. Culoarea nisipului este dată de conținutul ridicat de fier al lavei. Poartă numele mănăstirii în care Cristofor Columb și-a lăsat fiul în timpul primei lui călătorii în America, 'Monasterio de Santa María de la Rábida', din provincia spaniolă Huelva. Insula și lacul său cu apă sărată constituie refugiul unor flamingo și al unei mari colonii de lei de mare.

 

FOTO: abc.es

Pink Sands Beach” din Insula Harbour, Bahamas, este singura plajă roz din lume. Culoarea sa este dată de coralul amestecat cu granulele de nisip. Aceasta accentuează frumusețea insulei, unde aproape toate casele sunt făcute din lemn și multe dintre ele datează cel puțin din secolul al XIX-lea. Sunt atât de puțini locuitori și insula este atât de mică încât cel mai utilizat mijloc de transport sunt carturile de golf.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri